Mortensaften Slider 2000X500px Landingpage
Mortensaften Mobilslider 600X400px Landingpage

Bestil hos slagteren og afhent den 10. november

Du kan nemt printe og udfylde din bestillingsseddel derhjemme. Aflever sedlen i din butik, og så skal du bare huske at hente din mortensaftensmenu den 10. november samme sted.

Til 2 personer 169,-

Mortens Stemning 720X450px
Mortens Anretning 720X450px

Sådan tilbereder du menuen derhjemme

And

I almindelig ovn: Låget tages af alubakken med and og stilles i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 25 min.

Sovs

I mikrobølgeovn: Låget tages af bakken. Varmes ved 800-1000w i ca. 2 min.
I gryde: Varmes op under omrøring. Koges igennem i ca. 1 minut. Husk at røre i gryden.

Kartofler og rødkål

I mikrobølgeovn: Låget tages af bakken. Varmes ved 800-1000w i ca. 2 min.
I almindelig ovn: Varmes i forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min. (husk at lægge stanniol over kartofler og rødkål så det ikke bliver tørt).

Find din lokale Kvickly her og aflever din bestillingsseddel til Mortensaften

Hvad er Mortensaften?

Mortensaften falder hvert år d. 10. november, aftenen før Mortensdag. Legenden om Mortensaften omhandler Martin af Tours, der blev valgt til biskop mod sin vilje. Han flygtede derfor og gemte sig i en gåsesti. Da eftersøgerne nærmede sig, skræppede gæssene, og Martin blev fundet. Som hævn befalede han, at der en dag om året skulle spises gæs.

Selvom, at det i legenden var gæs, der var synderen, så er det i dagens Danmark i langt højere grad anden, der er på menuen. Det skyldes, at gåsen tidligere var meget dyr, og derfor spiste mange andre fjerkræ.

Mortensaftens menuen

Mortensaften er synonym med andesteg. Populært bliver anden serveret med brune- og hvidekartofler, rødkål og brun sovs. Nogle steder i landet bliver der suppleret med franske kartofler, salat eller andet tilbehør efter humør. Der er ikke nogen egentlig foreskrifter for, hvordan middagen skal udformes udover, at der indgår gås eller and.

Mortensand - mad ud af huset

Anden er besværlig at tilberede, det sviner meget, og det er ikke sikkert, at man har overskuddet i en travl hverdag. Der kan Kvickly afhjælpe dig. Vi står nemlig klar med en mortensand ud af huset. Vi tilbyder et Mortensaftens måltid med and, kartofler, rødkål, agurkesalat og brun sovs. Det er super let med Mortensaftens take away fra Kvickly, så tager det under 30 minutter at gøre menuen klar til servering.

Det gør det let og hurtigt at få en lækker middag uanset ugedagen, så man har overskud til de ting der betyder noget, eksempelvis hygge med familien. Alt du skal gøre er altså at aflevere en bestillingsseddel i Kvickly, hente maden d. 10. november, og så varme maden.

Bestil din mortensand hos din nærmeste Kvickly

Ønsker du at gøre Mortensaften lettere? Så kan du med fordel bestille din Mortensand ud af huset hos Kvickly. Du kan finde din lokale Kvickly her. Du kan også med fordel tjekke vores gode priser ud i vores tilbudsavis, find den her.

FAQ om Mortensaften

Hvad er Mortensaften

Mortensaften er en kristen markering af Morten Bisp, som fejres ved at spise and eller gås.

Hvad spiser man til Mortensaften?

Udover, at der spises and eller gås til Mortensaften, så er der ikke de store traditioner forbundet med markeringen. Oftest suppleres kødet med kartofler, brune og hvide, rødkål og brun sovs. Men det er kun fantasien og smagen der sætter grænser.

Kan man få Mortens and ud af huset?

Ja. Kvickly tilbyder et nemt alternativ til at skulle stå længe i køkkenet. Hos os kan du få et lækkert og nemt tilberedeligt måltid, som sparer dig en masse tid i køkkenet.

Hvad koster Kvicklys Mortensaftens middag?

For 169 kr. får du et lækkert Mortensaftensmåltid til to personer.

Hvad består Kvicklys Mortensaftens måltid af?

Kvicklys Mortensaftensmåltid består af andesteg, kartofler, rødkål, agurkesalat og brun sovs.