De danske æbler er helt vidunderlige lige nu. Sprøde, saftige - og der er masser af dem. Og udover at de er skønne, som de er - er de anvendelige i masser af retter og desserter. Vi giver dig et par af de bedste.
Lækker og smagfuld ret, der går både til frokost, forret og middag.
(4 personer)
Kyllingesalat med æbler og bladselleri
500 gram kyllingebryst skåret i småtern
1 bundt bladselleri
3 store æbler ca. 350g
1/2 dl mayonnaise
1 dl skyr
Saft af en citron
1 spsk. stærk dijonsennep
1 spsk. kokosolie eller rapsolie
2 spsk. stærk karry
1 spsk. timian
1 tsk. havsalt
4 skriver fuldkornsrugbrød
4 skiver serano skinke
Rist serano skinken påen varm pande, og læg den til side.
Varm olien påpanden, og steg kyllingen sammen med karry og timian, til den er helt gennemstegt.
Bland mayonnaise med skyr, sennep, citronsaft og evt. lidt ekstra karry.
Skyl selleri og æbler grundigt, og skær dem i småstykker.
Vend det hele sammen, og smag til med salt og peber.
Rist rugbrødet påen brødrister.
Læs et ordentligt lag kyllingesalat pådet ristede rugbrød og pynt med serano.
Energiindhold
Energi pr. person:
Energi/100 gram: 486 KJ (116 Kcal)
Fedt: 12%
Heraf mættede fedtsyrer: 5%
Kulhydrat: 58%
Protein: 30%
Æblekage med nødderasp
Frisk, sød, blød, knasende og lækker
(4 personer)
1 kg friske, danske æbler
1 tsk Urtekram vaniljepulver (ikke at forveksle med vaniljesukker)
1/2 reven muskatnød
1 1/2 dl grofthakkede nødder (fx mandler, pecannødder, hasselnødder)
1 nip havsalt
1/4 dl fløde pisket til skum - alternativt skyr for en mere fedtfattig version
1/2 tsk vaniljepulver
Skær æblerne i kvarte, og kog dem møre i ca. 2 cm vand.
Behold skrællen påfor at bevare smag.
Blend dem med vaniljepulver og muskatnød.
Lad køle i køleskab ca 15 minutter.
Rist nødderne påen tør pande. Drys med en anelse salt.
Pisk fløden og rør den (eller skyren) med vaniljepulver.
Fordel nu æblemos, nødderasp og flødeskum (eller skyr) i lag –og voila; Efterårets sprødeste dessert!
Energiindhold
(Med fløde)
Energi/pr. 100 g: 583 KJ (139 Kcal)
Energi pr. person: 139 Kcal
Fedt: 30%
Heraf mættede fedtsyrer: 19%
Kulhydrat: 49%
Protein: 21%
Med Skyr
Energi/pr. 100 g: 362 KJ (87 Kcal)
Energi pr. person: 87 Kcal
Fedt: 23%
Heraf mættede fedtsyrer: 7%
Kulhydrat: 49%
Protein: 28%