Spis rødt - hop med på den store rødbedetrend Den smukke rodfrugt med den spektakulære farve går i den grad sin sejrsgang lige nu. Stjernekokke er vilde med den røde rod. Og den kan bruges til meget mere, end de fleste ved.
I det nye nordiske køkken er stjernekokkene glade for rodfrugter - og ingen gør sig smukkere på tallerkenen end den knaldrøde rødbede. Den har også en meget fin sødme, som giver spændende smagsnuancer.
Ude i det helt almindelige hverdagskøkken kan du bruge rødbeder i et festfyrværkeri af lækre måder:
- Rå og revet rødbede blandet i salat eller med revne æbler eller gulerødder
- Bagt i ovnen alene eller med andre rodfrugter - bare vend dem i olivenolie og krydderurter. Bagte rødbeder smager også himmelsk med lidt smuldret feta over.
- Rå og revet rødbede i bolledejen giver bollerne en let sød smag og den smukkeste, lyserøde farve - perfekt til madpakker eller fødselsdagsfest
- Rå rødbeder er fantastiske i friskpresset juice. De er rige på saft, smag og farve
Sådan får du flere rødbeder i dit liv:
- Pres dem til juice – tilsæt evt. citron og ingefær
- Blend dem i smoothies
- Spis dem rå - revne eller i tern - i salat
- Bag dem i ovnen – evt. med andre rodfrugter