Logo
Mange forskellige bærfrugter
Mange forskellige bærfrugter

Bærfrugter - Oversigt over bærfrugter fra hele verden

Hvis du vil have de lækreste bær, bør du spise dem når de er i sæson. Det er der flere grunde til - De smager meget bedre, når de er inden for sæson og så er langt de fleste bær fyldt med vitaminer og mineraler. Så spis endelig løs af bær!

Bærfrugter kan bruges til mange ting. De kan enten spises alene eller bruges til desserter, syltetøj, marmelade, smoothies eller som pynt på mad. Se vores liste med bærfrugter herunder!

 

Liste over bærfrugter, oprindelsesland og sæson

Herunder finder du en liste med bærfrugter, som verden har at byde på. Du finder også informationer om oprindelsesland, og hvornår bærfrugterne er i sæson.

FAQ om bærfrugter

 

Hvad er bærfrugter?
De mest almindelige bærfrugter er blåbær, brombær, havtorn, hindbær, hyben, hyldebær, jordbær, ribs, solbær, stikkelsbær, tranebær og tyttebær. De mindre kendte inkluderer ananaskirsebær, guava og loganbær.

Er bærfrugter sunde?
Bærfrugter er meget sunde grundet deres høje indhold af A-, B-, C- og E-vitaminer samt mineraler.

Hvor mange vitaminer er der i bærfrugter?
Bærfrugter er rige på vitaminer som A-, B-, C-, E- og K-vitaminer og har et højt indhold af antioxidanter, der styrker immunforsvaret. Bærfrugter indeholder også mange næringsrige mineraler som kalcium, kalium, fosfor, folat, jern, mangan, folinsyre samt omega-3-fedtsyrer.

Hvad kan man bruge bærfrugter til?
Bærfrugter kan spises alene eller bruges til desserter, kager, syltetøj, marmelade, smoothies, salater eller som pynt.

Hvornår er bærfrugter i sæson?
De fleste bærfrugter er i sæson juni til august eller sensommeren. Bærfrugter importeres dog året rundt, men smager af mest, når de er i sæson.

Kan man være overfølsom overfor bærfrugter?
Man kan blive allergisk overfor jordbær, der viser sig i hudreaktioner. I de fleste tilfælde er hudreaktionerne blot irriterende og ikke farlige.

Find butik
Tilbudsavis