De særlige ananaskirsebær
De særlige ananaskirsebær

Ananaskirsebær

Ananaskirsebær er et lille orange bær, der kommer i en lille skrøbelig ”lampeskærm”. De er lige søde som syrlige og smager som en blanding af stikkelsbær og ananas. Ananaskirsebær har til gengæld intet med hverken ananas eller kirsebær at gøre.

Grundet sin friske og lidt syrlige smag ses ananaskirsebæret ofte som tilbehør til søde isdersserter eller kager. Selvom bærret ikke dyrkes kommercielt i Danmark, og ikke er så typisk som mange andre frugter og bær, er det efterhånden blevet ret normalt som desserttilbehør herhjemme. Det skyldes dog ikke kun smagen, men også bærrets flotte farve og hylster, der passer godt som garniture.

Ananaskirsebær plante

Planten som ananaskirsebær vokser på, tilhører natskyggefamilien, der også indeholder andre vigtige afgrøder såsom tomat, kartoffel og chili. Oprindeligt stammer planten fra Syd- og Mellemamerika, men i dag importeres bærrene også fra Syafrika, Australien og andre lande med varmt klima. Herhjemme er det muligt at dyrke ananaskirsebær planten i drivhus, og dyrkningen minder i høj grad om dyrkning af tomatplanten. Hvis man dyrker planten i Danmark, vil bærrene være klar til at blive plukket i september.

Vidste du?

Det menes, at ananaskirsebærret, grundet sit høje indhold af C-vitamin, tidligere blev brugt som proviant blandt søfarende. På den måde spredte planten sig ud i andre verdensdele.

Ananaskirsebær næringsindhold

Næringsindhold pr 100 gram ananaskirsebær:

Kalorier: 53

Fedt: 0,7 g

Kulhydrater: 11 g

Heraf kostfibre: 4,3 g

Protein: 1,9 g

Vitaminer og mineraler i ananaskirsebær

Ananaskirsebær er en god kilde til C-vitamin, da indholdet er særdeles højt. Derudover får du både dækket en del af dit behov for A-vitamin og jern, hvis du spiser ananaskirsebær.

Se tilbudsavisen her

Lucas George Wendt Ocgccgbvvi8 Unsplash

Ananaskirsebær holdbarhed og opbevaring

Når bærrene ikke er færdigmodnet, bør de opbevares uden for køleskab. Derefter kan de med fordel puttes på køl, hvor de holder sig i 5-7 dage.
Du skal være opmærksom på, at bærrets hylster kan suge fugt og medvirke til, at det bliver dårligt. Det er også muligt at nedfryse ananaskirsebær, hvis de senere skal bruges til marmelade.

Ananaskirsebær anvendelse

Typisk bruges ananaskirsebær som tilbehør og pynt til desserter eller som en del af bordanretningen. Den flotte farve og passende størrelse gør dog også bærret særdeles egnet som pyntende cocktailbær i drinks. Der findes dog flere lækre anvendelsesmuligheder for ananaskirsebær, blandt andet som marmelade eller ingrediens i en frugtærte.

Køb ananaskirsebær i Kvickly

Ananaskirsebær er oplagte som pyntende tilbehør i desserter, drinks og ved ostebordet. Den søde og kraftige smag egner sig også rigtig godt som ingrediens i marmelade eller puré. Hvis du skal lave flotte anretninger til dine gæster, eller blot vil prøve en velsmagende marmelade, så kan du altid købe ananaskirsebær i Kvickly.

Find din nærmeste kvickly her.

8233 JUN19

FAQ om ananaskirsebær

Hvordan smager ananaskirsebær?

Ananaskirsebær er søde og syrlige og har en lidt skarp og special smag, der minder om stikkelsbær.

Hvor vokser ananaskirsebær?

Ananaskirsebær stammer oprindeligt fra Syd- og Mellemamerika, men vokser i dag også vildt i Sydafrika. Kommercielt dyrkes planten i flere andre lande, hvor klimaet er varmt.

Hvordan anvendes ananaskirsebær?

Den mest typiske anvendelse af ananaskirsebær er som pynt til desserter og osteborde. Bærret gør sig også godt i marmelade eller som cocktailbær i en drink.