Logo
Små højrøde hyben
Små højrøde hyben

Hyben

Hybenfrugterne er normalt højrøde eller orange, men de kan faktisk også være mørklilla eller sorte, som er tilfældet med klitrosen. Den mest udbredte hybenart i Danmark er rynket rosen, hvor frugterne er fladtrykte og runde. Hyben er også meget sunde og indeholder C-, A-, og B-vitaminer samt kalcium og fosfor.

 

Hvordan spises hyben?

Hybens hårde hvide frø tilberedes i mad, herunder marmelade, gele, kompot, puré og saft. Hyben har en skarp smag, der minder om smagen af trænebær.

Hvor stammer hyben fra?

Hyben stammer oprindeligt fra det nordøstlige Asien, og blev indført i Danmark i 1800-tallet som en prydplante.

Hvornår er hyben i sæson?

Hyben blomstrer fra juli til september, hvor de plukkes og renses. Du finder især hyben i de store buske langs strandkanten, hvor de vokser vildt.

Find butik
Tilbudsavis