Logo
Røde modne jordbær i bakker
Røde modne jordbær i bakker

Jordbær 

Jordbær har, som mange andre frugter, et lavt energiindhold, da de består af 90% vand. Til gengæld er de rige på C-vitamin og folat. Spis derfor løs af jordbær mens de er i sæson. Jordbær har også op til 10 gange så højt indhold af gavnlige antioxidanter, som bekæmper skader på blodårer. De indeholder desuden vigtige mineraler som jern, kalcium, mangan og folinsyre.

 

Hvordan spises jordbær?

Hele jordbærret kan spises - vi anbefaler dog at de bliver skyllet inden servering. Jordbær har en sød smag og bliver ofte brugt i desserter, salater og marmelader.

Hvor stammer jordbær fra?

Der er ingen der ved med sikkerhed hvornår og hvor, det første jordbær blev spist. Men meget tyder på, at de vilde jordbær som spises, blev plantet i de danske haver engang i 1500-tallet.

Hvornår er jordbær i sæson?

Jordbær høstes i juni og juli.

Find butik
Tilbudsavis