De særlige loganbær
De særlige loganbær

Loganbær

Når loganbær modner, bliver de store og mørkerøde - og minder ret ofte om brombærs udseende. De har en kraftig smag af hindbær, og derfor kendes de som en blanding af brombær og hindbær. De findes sjældent i Danmark, da der ikke er varmt nok til modning.

Krydsningen opstod tilfældigt i 1880 i Californien og er den dag i dag blevet brugt som udgangspunkt til nye krydsninger af bær. Eksempler på disse er taybær og boysenbær.

Loganbær er en slyngplante og er samtidig hurtigt voksende - gerne i et område med sol og halvskygge på espalier. Bærrene modnes omkring august.

Givet det danske klima, så er der sjældent varme nok herhjemme til en ordning modning, hvilket gør bærrene sure. De kan derfor ikke spises rå, men kan i stedet anvendes til marmelade og syltetøj.

Find din nærmeste butik her

Se tilbudsavisen her

FAQ om loganbær

Hvad er loganbær ?

Loganbær er en bær som er en krydsning imellem hindbær og brombær.

Hvordan smager loganbær ?

Loganbær har en frisk, men syrlig smag af hindbær. Grundet det danske klima modnes bærret ikke ordentligt herhjemme, hvilket betyder den er meget syrlig i forhold til andre bær.

Hvad kan man bruge loganbær til?

Loganbær egner sig bedst til syltning. Derfor kan du med fordel anvende det i marmelade eller syltetøj.

Hvordan spises loganbær?

Loganbær må ikke spises rå, og skal derfor tilberedes inden servering. Smagen af loganbær minder om en blanding af et brombær og hindbær og anvendes typisk i marmelade, syltetøj og is.

Hvor stammer loganbær fra?

Loganbær stammer fra Californien i 1800-tallet hvor de blev frembragt ved en krydsning mellem en brombær- og hindbærtype. De findes i tætte strande på fjorgamle skud.

Hvornår er loganbær i sæson?

Loganbær modner fra juli til august under sol/halvskygge og trives bedst i almindelig og næringsrig jord.