Kantarel
Kantarel

Kantarel

Kantarellen er en lækker, og populær, spisesvamp. Den æggeblommegule svamp vokser vildt i de danske og europæiske skove, og er derfor populær blandt svampesamlere. Skulle du dog ikke have tiden til selv at samle svampene, så har vi gjort det nemt for dig. Du skal nemlig blot kigge forbi din lokale Kvickly, hvor du nemt kan plukke svampene fra hylden.

Næringsindhold kantareller

Næringsindhold pr 100 gram kantarel:

Kalorier: 40 kcal
Fedt: 1,3 g
Kostfibre: 5 g
Kulhydrater: 7,6 g
Protein: 2,9 g
Natrium: 4 mg
Calcium: 2 mg
Kalium: 392 mg
Magnesium: 7 mg
Fosfor: 50 mg

Vitaminer og mineraler i kantareller

Kantareller er en naturlig kilde til B- og C-vitamin. Kantarellen indeholder også calcium, fosfor, kalium, magnesium og natrium.

Kantarellens holdbarhed og opbevaring

En kantarel bør opbevares på køl ved et temperaturinterval på 2-4 grader. Så kan kantarellen nemlig holde sig i 6-7 dage.

Det er muligt at fryse kantareller ned, du skal starte med at skære dem i stykker eller skive. Herefter skal de blancheres i omkring 2 minutter. De frosne svampe kan holde sig i fryseren i ét år. Optøede kantareller egner sig bedst i stuvninger og gryderetter.

Kantarellens anvendelse

Kantarellen har en stor og bred anvendelse i mange forskellige opskrifter. Risotto med kantareller, pasta med kantareller og kantarelsovs, er nogle eksempler på madretter hvor kantarellen spiller en essentiel rolle.

Når du skal klargøre din kantarel, er det vigtigt, at du anvender en blød børste til at rense svampen, der skal børstes fra roden og frem. Herefter duppes kantarellerne med fugtig køkkenrulle. Svampene skal ikke lægges i blød, og hvis du skylder dem, så kan jorden blive sværere at få ud.

Kantarellerne bør tilberedes, før de nydes, da rå kantareller har en noget bitter smag der forsvinder med tilberedning. Populære tilberedningsmetoder er at svitse, riste eller stuve svampene.

Hvis du har nogle kantareller liggende, men ikke ved, hvad du skal bruge dem til, så bringer vi her et par eksempler på opskrifter:

Braiserede svinekæber med kantareller

Grøntsagsfad med ristede kantareller

Fyldt kalvefilet med kantarel-hindbærsauce

Kantarelrisotto med chorizo og parmesan

Se alle opskrifter med kantareller her


Køb kantareller i Kvickly

De lækre kantareller er umådelig populære i, især, det danske efterårskøkken. Det kan ofte være et hyr at skulle ud i skoven og finde svampene selv, du kan meget lettere finde dine kantareller i Kvickly, find din nærmeste butik her. Hvis du leder efter tilbud og gode priser, så kan du se tilbudsavisen her.

FAQ om kantarel

Hvad indeholder kantareller?

I kantarellen findes B- og C-vitaminer, og mineralerne calcium, fosfor, kalium, magnesium og natrium.

Hvordan anvendes kantareller?

Kantarellen har en bred anvendelse, og indgår i mange opskrifter. Et eksempel på en populær ret hvor kantarellen indgår er kantarelrisotto. Kantarellen bør altid tilberedes, da det fjerner den bitre smag den rå svamp har, og giver den en lækker nøddeagtig smag.

Hvornår er kantareller i sæson?

Danske kantareller er i sæson fra juli til oktober, men det er også muligt at købe importerede kantareller året rundt.

Hvordan smager en kantarel?

Rå kantareller har en meget skarp og bitter smag, der forsvinder ved tilberedning, hvilket er grunden til, at den sjældent nydes rå. Tilberedt får kantarellen en nøddeagtig smag.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her