Østershat

Østershatten, den lækre grå svamp der vokser på de danske bøgetræer. Svampen har fået sit navn fordi formen på svampens hat godt kan minde om en østers.

Østershatten minder på mange måder champignonen, hvorfor den på samme måde kan indgå i et hav af opskrifter, som en erstatning af champignonen. Det er især østershattens milde smag og gode konsistens der er med til sikre svampens folkelige popularitet.

Østershattens holdbarhed og opbevaring

Østershatte, og svampe generelt, opbevares bedst, overdækket, på køl. Svampen skal ikke opbevares for fugtigt. Det vil give svampene en holdbarhed på indtil 7 dage.

Svampenes udvikling stopper ikke ved plukning. Du skal derfor ikke være nervøs hvis der danner sig et hvidt skimmellag på svampens overflade. Det er naturligt, og kan let børstes af.

Næringsindhold i østershatte

Næringsindhold pr 100 gram østershat:

Kalorier: 43 kcal

Fedt: 0,4 g

Kostfibre: 2,3 g

Kulhydrater: 6,5 g

Protein: 3,3 g

Joant Zbbsjrsimvo Unsplash

Østershattens anvendelse

Østershatte kan, i mange opskrifter, erstatte den mere kendte og anvendte champignon. Du kan bruge østershatten på mange måder og i mange forskellige retter. Østershatten kan være en lækker tilføjelse til en wok, i svampesovsen eller som tilbehør til bøffen. Østershattesovs er en lækker spise der passer godt til eksempelvis kartoffelmosen. En østershattesuppe kan være en lækker forret, og kan i høj grad passe ind i en middag der skal bære et sæsonpræg fra efteråret.

Østershatten har en mild smag og en god konsistens. Nogle er glade for østershatten fordi den har en bedre konsistens når den er blevet tilberedt end eksempelvis champignonen.

Søger du nogle lækre opskrifter der indeholder østershatte? Så kan du her finde nogle eksempler på retter:

Lam med selleri og gyldne østershatte

Tykstegsbøffer med persille og østershattecreme

Thai kokossuppe med tigerrejer, østershatte, tomat og citrongræs

Porrer og østershatte i peberrodscreme med pasta

Se alle opskrifter med østershatte her

Køb østershatten i Kvickly

Den lækre østershat er en populær svamp, der anvendes i et hav af opskrifter og som erstatning for andre svampe. Hvis du står og skal bruge en østershat, så kan du super let finde østershatte i Kvickly, find din nærmeste butik her. Hvis du leder efter tilbud og gode priser, så kan du se tilbudsavisen her.

FAQ om østershatten

Hvordan anvendes østershatten?

Østershatten kan anvendes på mange forskellige måder og i mange forskellige opskrifter. Det kan være eksempelvis i wokretter, supper, saucer eller som tilbehør til andre madvare.

Hvornår er østershatten i sæson?

I Danmark er østershattesæsonen fra november til maj, men du kan købe importerede svampe året rundt i Kvicklys butikker.

Hvordan smager en østershat?

Østershatten har en mild og lækker smag. Den har samtidig en god konsistens, som den holder på ved tilberedning.