Pak choy
Pak choy

Pak choy

Pak choy er en asiatisk kåltype, som er særdeles populær i det asiatiske køkken. Den lille grønne plante med den hvide stilk anvendes ofte i både wokretter og asiatiske supper. Pak choys ikoniske grønne blade er blandt andet en meget populær ingrediens når den japanske nudelsuppe, ramen, skal tilberedes.

Der findes flere forskellige stavemåder på kålen, pak choi og bok choy, er eksempler på dette. Kålen er bitter, sprød og har en smag der minder om sølvbeden. Pak choy kålen er en grøntsag, der er rig på vitaminer og mineraler, det kan derfor være en god tilsætning til mange retter og salater.

Pak choy næringsindhold

Næringsindhold pr 100 gram pak choy:

Kalorier: 18 kcal
Fedt: 0,2 g
Kostfibre: 1 g
Kulhydrater: 2,2 g
Protein: 1,5 g
Natrium: 65 mg
Kalcium: 105 mg
Kalium: 252 mg
Magnesium: 19 mg
Fosfor: 37 mg

Vitaminer og mineraler i pak choy

Pak choy indeholder A-, B-, C- og E-vitaminer. Kålen indeholder også, natrium, kalium, kalcium, magnesium og fosfor. Pak choy er en naturlig kilde til mange vitaminer og mineraler.

Pak choy holdbarhed og opbevaring

Pak choy skal opbevares på køl, gerne i en lufttæt beholder, ved 4-6 grader. Dette vil give kålen en holdbarhed på 3-5 dage.

Pak choy kan fryses, men vær opmærksom på, at kålen mister sin sprødhed når den tøs op igen.

Pak choys anvendelse

Pak choy nyder stor veneration i det asiatiske køkken. Her er det en ofte anvendt ingrediens i forskellige retter, men i særdeleshed kan kålen findes i wokretter og supper. Men kålen kan også indgå i salater og gryderetter.

Du kan med smide pak choy kålen på panden, da den stegte kål smager godt og kan indgå som et hurtigt og let tilbehør til en bred vifte af opskrifter. Du kan med fordel, hvis du vil stege din pak choy, så smid den et par minutter på panden, men olie, hvidløg og ingefær.

Hvis du søger lidt inspiration til spændende pak choy opskrifter, så har vi her et par eksempler:

Hurtig vegetarret med linser og bok choy

Lammerack med blommer, kirsebær og bok choy

Køb pak choy i Kvickly

Den kinesiske kål, pak choy, er næsten uundværlig for dig der ønsker at lave lækker asiatisk mad. Den let bitre smag og sprøde tekstur gør den til en lækker ingrediens. Du kan købe pak choy i Kvickly, find din nærmeste butik her. Hvis du leder efter tilbud og gode priser, så kan du se tilbudsavisen her.

FAQ om pak choy

Hvad indeholder pak choy?

Pak choy indeholder vitaminerne A- B-, C- og E-vitaminer. Dertil kommer, mineraler som fosfor, calcium, magnesium, kalium, og natrium.

Hvordan anvendes pak choy?

Pak choy har en bred anvendelse, den er især populær i wok og supper, den kan dog også steges, grilles, puttes i salater og gryderetter. Den er en fremragende ingrediens, der er populær for sin lækre smag. Den er især en kendt ingrediens i mange ramenopskrifter.

Hvornår er pak choy i sæson?

Dansk pak choy er i sæson fra juli til oktober, men du kan købe importeret pak choy i vores butikker året rundt.

Hvordan smager pak choy?

Pak choy har en bitter kålsmag, der minder om den danske sølvbede. Den er en populær smagsgiver i madretter.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her