Palmmm
Palmmm

Palmekål

Palmekålen er en populær beboer i de danske køkkenhaver. Kålens aflange, tynde, grønne blade giver mindelser om sydens palmer, og de giver derfor haven et eksotisk præg. Det er af samme grund, at kålen har fået sit navn. Palmekålen er elsket i det italienske køkken, hvor især toscanerne har et godt øje til kålen.

Modsat hvad kålens navn insinuerer, så er palmekålen gladere for kulde og frost end for varmen. Jo mere frost planten får, desto mere smag kommer der i bladene.

Hvis du ikke har tiden eller pladsen til en køkkenhave, så har Kvickly gjort det let for dig. Du kan nemlig let finde palmekålen i vores frugt- og grøntafdeling.

Næringsindhold palmekål

Næringsindhold pr 100 gram palmekål:

Kalorier: 12 kcal
Fedt: 0,7 g
Kostfibre: 2 g
Kulhydrater: 10 g
Protein: 3,3 g

Palmekåls holdbarhed og opbevaring

Kålen skal opbevares køligt og fugtigt. Det er en god idé at skylle palmekålen godt igennem og så lade den tørre. Skal kålen opbevares i køleskabet, så skal dette gøres i en lufttæt beholder. Den friske kål kan holde sig i op mod tre uger.

Palmekåls anvendelse

Når det kommer til det kulinariske, så minder palmekålen langt henad vejen om grønkålen. Der er derfor dem der skifter grønkålen ud med palmekålen. Der er mange måder at gå til det på, når det kommer til palmekåls tilberedning. Nogle kan lide deres palmekål i ovnen, andre smider det en tur på panden. Der er mange måder at tilberede palmekål, og det indgår godt i mange i et væld af retter.

Hvis du er interesseret i at prøve palmekålen af, så bringer vi her nogle opskrifter der indeholder palmekål som inspiration:

Pandestegt lammemørbrad med palmekål og blommer

Spaghetti med mandler og palmekål

Stegt palmekål med bacon og kantareller

Stegte ris med palmekål og æg

Se alle opskrifter med palmekål her

 

Køb palmekål i Kvickly

Palmekålen er lækker og sund kål, der kan være et fremragende alternativ til den mere klassiske grønkål. Du kan superlet finde palmekålen i Kvickly, find din nærmeste butik her. Hvis du leder efter tilbud og gode priser, så kan du se tilbudsavisen her.

FAQ om palmekål

Hvordan anvendes palmekål?

Palmekål har en bred anvendelse. Italienerne bruger oftest palmekål i supper og stuvninger, mens vi i Skandinavien er begyndt at bruge rå palmekål i eksempelvis salater som en erstatning af grønkål.

Hvornår er palmekål i sæson?

Palmekålen er glad for kulde og frost, derfor er palmekålens sæson fra oktober til januar. Jo mere frost palmekålen har været udsat for, desto mere smag kommer der i bladene.

Hvordan smager palmekål?

Smagen af palmekål minder om grønkål, hvilket også er grunden til, at palmekålen i nogle skandinaviske hjem er begyndt at erstatte grønkålen.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her