Mange røde vindruer
Mange røde vindruer

Blå og grønne vindruer

Vindruer sidder i klaser på vinstokke i Vitis-familien og kan indeholde kerner. Vindruer har været dyrket i mange tusinde år, og i Israel er der fundet rester af vindruekerner, som menes at stamme fra år 3500 før Kristus. Vindruer har et højt indhold af C- og K-vitamin samt mineraler som magnesium, kalium, kalcium og jern. Kernen og skindet indeholder flest mineraler og anti-oxydanter.

Der findes forskellige mange forskellige arter af vindruer, men ofte bliver de delt op i to – de blå og de grønne. Man skulle tro at de blå druer, ikke er grønne mere, som er blevet modne. Det er dog ikke tilfældet ligesom man kender det fra andre frugter.

Se tilbudsavisen her

Forskellen på blå og grønne vindruer

De mørkeblå druer har som regel en mere sødlig smag end de grønne, som er mere syrlige. Farven på druerne skyldes polyfenolstoffet: antocyaniner. De blå druer indeholder også mere resveratrol end de grønne.

Hvornår er vindruer i sæson?

I Danmark er vindruer i sæson og modne fra slutningen af august til starten af september. Nogle vindruesorter får dog en større sødme, hvis de får frost. Derfor er det gode råd at du løbende smager på druerne for at finde ud af hvornår, og hvilke der smager godt.

Vidste du?
At indholdet i en flaske vin svarer til ca. 2,8 kg druer – eller mellem 600-800 druer!

Hvad er holdbarheden for vindruer?

Vindruer kan holde sig i 3-4 måneder ved en temperatur på 0 grader. Du kan derfor godt overveje at fryse dem, hvis du vil gemme nogle til et andet tidspunkt. Opbevares druerne ved 2-4 grader, så kan de holde sig i 2-4 uger. Ved stuetemperatur er det maks. En uge.

Husk at holdbarheden kun er vejledende, og varierer fra sort til sort.

Find din nærmeste butik her

FAQ om vindruer

Hvad er vindruer?

Vindruer er små aflange bær, som kan indeholde kerner. Der findes mange forskellige druesorter, men ofte opdeles i blå og grønne druer.

Hvor mange kalorier er der i vindruer?

Der er cirka 66 kalorier i en vindrue.

Hvad indeholder vindruer?

Vindruer indeholder mest vand og frugtsukker.

Hvilke vindruer findes der?

Der findes hundredvis af forskellige druesorter, så der er ikke et helt præcist tal på dette. Hver sin sort har dog sin egen smag, farve og nuance.

Hvilke vitaminer er der i vindruer?

Vindruer er rige på C-vitaminer og K-vitaminer. Ligeledes indeholder den også mineraler som magnesium, kalium, kalcium og jern.

Læs mere om andre kernefrugter: