Logo
Mange røde vindruer
Mange røde vindruer

Blå og grønne vindruer

Vindruer sidder i klaser og kan indeholde kerner. Vindruer har været dyrket i mange tusinde år, og i Israel er der fundet rester af vindruekerner, som menes at stamme fra år 3500 før Kristus. Vindruer har et højt indhold af C- og K-vitamin samt mineraler som magnesium, kalium, kalcium og jern.

 

Forskellen på blå og grønne druer

De mørkeblå druer har som regel en mere sødlig smag end de grønne, som er mere syrlige. Farven på druerne skyldes polyfenolstoffet: antocyaniner. De blå druer indeholder også mere resveratrol end de grønne, hvilket menes at være godt for immunforsvaret.

Friskhed & anvendelse

Vindruer skal opbevares i køleskabet, hvis de skal holde i flere dage. Vindruer kan presses til vin, tørres til rosiner eller blot spises rå. Kernerne i druerne bruges til olie, og vindruebladene kan også bruges til madlavning, som vi kender fra den græske ret dolmades.

Læs mere om andre kernefrugter:

Find butik
Tilbudsavis