Thaibasilikum 2
Thaibasilikum 2

Thaibasilikum

Thaibasilikum er, som navnet indikerer, en asiatisk plante, der udseendemæssigt minder om den basilikum vi kender i Danmark. Bladene er bare lidt spidsere. Thaibasilikum er en vigtig smagsgiver i det asiatiske køkken, det er blandt andet fordi, thaibasilikums søde smag går godt med kokosmælken, en anden populær madingrediens. Bladene anvendes også i supper, salater og endda i drinks for plantens lækre smag.

Thaibasilikums holdbarhed og opbevaring

Hvis du opbevarer thaibasilikum på køkkenbordet, så har planten en holdbarhed på fem dage. I køleskabet, bør du opbevare thaibasilikum i en frysepose, i grøntsagsskuffen, så kan planten holde sig i otte dage. Hvis du skyller og hakker planten, og putter den i fryseren, så kan den holde sig i seks måneder.

Thaibasilikum næringsindhold

Næringsindhold pr 100 gram thaibasilikum:

Kalorier: 23 kcal

Fedt: 0,8 g

Kulhydrater: 2,8 g

Protein: 3,2 g

Mineraler og vitaminer i thaibasilikum

Thaibasilikum har et stort indhold af A- og C-vitamin, dertil kommer calcium, jern og kalium.

Thaibasilikum 2

Thaibasilikum anvendelse

Thaibasilikum er er en populær smagsgiver i det asiatiske køkken. Den asiatiske basilikum passer godt ind i wokretter, da smagen går godt i spænd med kokosmælk. Derudover, så er det også en populær ingrediens i diverse supper, salater og drinks. I Thailand finder thaibasilikum ofte anvendelse i for eksempel grøn karry-retter.

Køb thaibasilikum i Kvickly

Thaibasilikum er en lækker tilføjelse til din asiatiske ret, den giver en autentisk smag. Den lækre krydderplante anvendes i alt fra wokretter, supper, salater til drinks. Hvis du leder efter noget der kan pifte din mad op, så kan du med fordel benytte dig af thaibasilikum. Hvis du leder efter den lækre krydderplante, så kan du finde den i din lokale Kvickly. Find din nærmeste butik her. Hvis du leder efter et godt tilbud og gode priser på dagligvarer, så kan du se tilbudsavisen her.

FAQ om thaibasilikum

Hvordan smager thaibasilikum?

Thaibasilikum har en sød, men let krydret smag, med et hint af peber.

Hvad indeholder thaibasilikum?

Thaibasilikums store indhold af A- og C-vitamin, og calcium, jern og kalium, gør det til en sund fødevare.

Hvordan anvendes thaibasilikum?

Thaibasilikum har mange anvendelser, det anvendes i alt fra wokretter, supper, salater og drinks. Dens sødkrydrede smag gør den populær, i særdeleshed i det asiatiske køkken.