stenfrugter
stenfrugter

Stenfrugter - Oversigt over stenfrugter fra hele verden

Stenfrugter kendetegnes ved at være en kødet frugt, hvor den inderste del har et hårdt frø. Det er bl.a. abrikoser, nektariner, svesker, blommer mm. Hos COOP Mad tilbyder vi et udpluk af de sunde og lækre stenfrugter, som er velegnet til madpakken, frugtsalater, desserter eller blot nydes alene, når den lille sult melder sin ankomst.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her

Liste over stenfrugt, oprindelsesland og sæson

Herunder finder du en liste over nogle af de mest spændende stenfrugter, som verden har at byde på. Du finder også informationer om oprindelsesland og om hvornår stenfrugterne er i sæson.

FAQ om stenfrugter

 

Hvad er stenfrugter?
Stenfrugter kendetegnes ved at være en kødet frugt, hvor den inderste del har en sten. Det er frugter som abrikoser, blommer og nektariner.

Hvor finder jeg en liste over stenfrugter?
En liste over stenfrugter inkluderer abrikoser, avocado, blommer, ferskener, kastanjer, kirsebær, nektariner og svesker.

Er stenfrugter sunde?
Stenfrugter er sunde og bør være en del af en varieret kost, idet stenfrugter indeholder vitaminerne A, B, C, D, E og K samt mineraler som jern, calcium, kobber, kalium, magnesium, zink og kostfibre.

Hvilke vitaminer er der i stenfrugter?
Stenfrugter har et højt indhold af vitaminerne A, B, B1, B2, B6, B9, C, D, E og K samt mineraler som calcium, jern, kalium, kobber, magnesium og zink. Stenfrugter er også rige på aminosyrer og antioxidanter. Flere stenfrugter anses som ’super food’ grundet deres høje indhold af næringsstoffer.

Hvad kan jeg bruge stenfrugter til?
Stenfrugter er velegnede til madpakken, frugtsalater, marmelader, syltetøj, desserter samt syltning i mad, saft og desserter - eller de kan blot nydes alene.

Hvor længe holder stenfrugter sig friske?
Stenfrugter kan holde sig friske 4-7 dage på køl.

Kan man få en allergisk reaktion af stenfrugter?
Stenfrugter som kirsebær, fersken, abrikos og blommen kan fremkalde allergiske reaktioner hos pollenallergikere grundet krydsreaktioner mellem pollen og frugt. Fødevareallergi overfor stenfrugter viser sig ofte som kløe i mund, svælg og ører.

Hvornår er stenfrugter i sæson?
Stenfrugter er i sæson året rundt, men de fleste er i højsæson sommer og sensommer.