Logo
Fersken fra træet
Fersken fra træet

Fersken

Først og fremmest skal det noteres, at der findes over 3000 ferskensorter. En fersken er i familie med stenfrugterne som f.eks. nektarinen og blommen. Ferskenen er oprindeligt fra Kina, men dyrkes også i lande i Sydeuropa og Sydamerika, hvor den importeres fra. Ferskenen kan spises frisk, men er også rigtig lækker som marmelade og syltetøj.

 

Ferskentræ

Ferskentræet stammer fra Kina, og det kan blive op til 5-8 meter højt. Det er ferskentræet der bærer ferskenfrugterne, som kan blive mellem 5-6 cm i diameteren. Ferskentræer kan godt dyrkes i Danmark, men man skal bare være opmærksom på, at blomsterne ikke tåler frost.

Beskæring af fersken

Man skal være ekstra opmærksom på kulde, når det gælder ferskentræer. Derudover skal man også være ekstra påpasselig, når det kommer til beskæring af fersken. Du skal altid sørge for, at der kommer nye grene og skud. I løbet af sommeren skal du tynde grenene ud.

Alle hovedgrene skæres tilbage efter plantningen, og med de nye skud skal de sammen bindes fast, så de danner en vifte. Det er vigtigt, at man ikke beskærer alt for meget, da det kan give bakteriekræft i ferskentræet.

Læs mere om andre stenfrugter:

Find butik
Tilbudsavis