Er du vild med grønne asparges, og kan du bare ikke få nok af dem i dine sommersalater eller som tilbehør til frokosten? Det kan vi heller ikke, og det er der mange gode grunde til.

Grønne asparges har nemlig en helt fantastisk smag, og så er de supersunde for kroppen, fordi de er proppet med sunde kostfibre og gode vitaminer.

Hvad er asparges?

Asparges er en stængelgrøntsag, der er i familie med bl.a. bladselleri, fennikel og rabarber. Der findes to varianter af asparges: De hvide- og de grønne asparges. Du kan genkende en asparges ved dens faste stængel og dens fyldige ”hoved”.

Asparges er en skøn forårsbebuder og særlig lækker i månederne fra april til juni, hvor de grønne asparges er i højsæson herhjemme. Asparges er derfor et hit i diverse, lækre sommersalater eller på grillen svøbt i bacon, når solen står højt på himlen.

Den sprøde stængelgrøntsag har en dejlig, karakteristisk smag, og så er asparges supersunde for kroppen. Der er derfor mange fordele ved at kaste sig over de grønne asparges ved middagsbordet – uanset om du gør det for den skønne smag eller for de sunde vitaminer og fibre.

Spis grønne asparges med god samvittighed

Tidligere var det de hvide asparges, der hittede i det danske køkken, men de grønne asparges har vundet større indpas i de seneste år, og det er med god grund! De grønne asparges kan nemlig gøre underværker for din krop og glæde dine smagsløg.

Grønne asparges er tilmed meget kaloriefattige. Der er ca. 25 kcal pr. 100 gram, og grønne asparges har også et større næringsindhold end de hvide asparges, så du kan roligt spise løs uden at skulle bekymre dig om kalorierne.

Grønne asparges har derudover et højt indhold af antioxidanter og kostfibre. Grønne asparges indeholder desuden en stor mængde af de gode vitaminer, herunder B6, C-vitamin og folacin, som kroppen har brug for.

Tilberedning af grønne asparges

Grønne asparges er nemme at tilberede, da de ikke skal skrælles, som de hvide asparges skal. De er samtidig tynde og kræver derfor ikke den store tilberedning før en middag, hvor der står grønne asparges på menuen.

Psssst!
Knæk grønne asparges i hånden. Så "slipper" de selv lige der, hvor aspargesen går fra at være spiselig til sej. 

Det eneste, du skal, er at brække den nederste, træede del af stilken og herefter skylle de grønne asparges grundigt før brug. Du kan vælge at koge eller stege dem, men du kan også spise dem rå, hvis du ønsker det.

Hvis dine asparges er helt friske, skal du ikke knække meget af bunden men blot den nederste, træede del af.

Find velsmagende grønne asparges i din lokale Kvickly

Hos Kvickly fører vi et stort udvalg af gode og velsmagende grøntsager – også økologiske. Når de grønne asparges er i sæson, så kan du også finde danskdyrkede asparges.

Du kan finde din lokale Kvickly lige her. Er du interesseret i ugens tilbud på frugt og grønt, så tag et kig på vores tilbudsavis her.

 

FAQ om grønne asparges

Hvad er asparges?

Asparges er en grøntsag, som minder om fennikel, rabarber og bladselleri. Grøntsagen er letgenkendelig med dens faste stængel og fyldige hoved. Der findes to varianter – hvide og grønne asparges.

Hvordan smager asparges?

Friske grønne asparges har en sød, bitter og svovlagtig smag som kan minde lidt om friske ærter. Udover har de også en mild aroma.

Hvor lang tid skal grønne asparges koge?

Grønne asparges skal koges i 1-2 minutter. Husk at skære den hård del af stænglen væk samt tilsætte salt i det kogende vand.

 

Hvad er grønne asparges godt for?

Grønne asparges har et højt indhold af antioxidanter og kostfibre.

Hvordan skærer man grønne asparges?

Du skærer den hårde del af stænglen væk på en grøn asparges.