Logo
Bananer
Bananer

Banan

Bananen stammer fra Asien, men er populær verden over, da den er blandt de mest spiste frugter i hele verden. Den kan både spises rå og tilberedt og spises i store dele af verden i større måltider samt desserter. Bananen betegnes som en frugt, men bananen er botanisk set et bær.

Bananpalme

Bananplanten bliver ofte kaldt bananpalmen, da formen på bladene sammen ligner en palme. Bananplanten vokser til sin fulde højde på ca. et halvt år, hvor den kan blive 4-10 m og derefter blomstre og bære frugt.

Bananplante

Der findes fire forskellige bananplanter. Dem vi kender i vesten tilhører sorten melbanan, som er den gule. Der findes en grøn banan, som tilhører sorten æblebanan, og så findes babybananen, som også bliver kaldt for "Lady fingers". Kendetegnet på babybananen er dens korte størrelse, som minder om en lillefinger. Cavendish er den mest populære slags af alle, og det er den, som bliver solgt flest af på verdensplan.

Spis du bare løs – bananen har mange gode sundhedsmæssige fordele

Bananen har en række sundhedsmæssige fordele, og er rigtig god i en sund kost. Bananen indeholder jern, som kan være med til at reducere mavekramper. Derudover er bananen god ved træning, da den er rig på proteiner, og sidst men ikke mindst, så kan bananer være med til at reducere hævelser samt beskytte mod type 2 diabetes.

Find butik
Tilbudsavis