Logo
Den eksotiske dragefrugt
Den eksotiske dragefrugt

Dragefrugt

Dragefrugten, eller pitahaya som den også kaldes, er en meget smuk tropisk frugt, som kommer med en lyselilla/lyserød skal og med grønne blade, der nærmest ligner flammer. Frugtkødet kan både være hvidt og lilla – sidstnævnte er den variant, som er stærkest på alt fra smag til næringsstoffer.

Dragefrugten har en svag og sød smag, der minder om en vandmelon, mens frugtkødet med alle dets kerner, kan give associationer om en kiwi, bare med en mindre syrlig smag.

Den milde smag gør den velegnet til mange retter – både desserter og mere krydrede retter. Det unikke og eksotiske udseende gør dragefrugten meget dekorativ og den bruges derfor ofte som pynt.

Hvordan spiser man dragefrugt?

Dragefrugten kan spises på flere forskellige måder. De to mest almindelige måder er:

1. Skær dragefrugten over og spis den med en ske – som det kendes fra en kiwi
2. Skræl dragefrugten og skær den i små stykker

Skallen er ikke hård, men let at adskille fra frugtkødet.

Hvor kommer dragefrugten fra?

Oprindeligt stammer den fra Centralamerika, men den bliver nu primært dyrket i asiatiske lande som Vietnam og Thailand. Derudover dyrkes den også i Australien og Gambia.

Hvornår er dragefrugten i sæson?

Dragefrugten dyrkes ikke i Danmark, men den ses typisk på hylderne fra tidlig sommer til midten af efteråret.

Find butik
Tilbudsavis