Den eksotiske kakifrugt
Den eksotiske kakifrugt

Kakifrugt

Kakifrugten siges at være mere end 500 år gammel, og frugten dyrkes i dag i store dele af verden. Lægger du en kakifrugt ved siden af en tomat, er det svært at kende forskel. Smager du på den, er du ikke længere i tvivl. Kakifrugten har en meget dejlig og sød smag, som kan karakteriseres ved en blanding af pære, figen og abrikos.

Den bruges ofte i frugtsalat, til is eller ost, som det også kendes fra ananaskirsebærret.

Se tilbudsavisen her

Kakifrugtens egenskaber

Kakifrugten har et hørt antal af kostfibre i forhold til andre frugter og med sin sødme er det en skøn frugt at spise. Dog indeholder den også en del frugtsukker (13 gram pr. 100 gram), og det er derfor ikke en frugt man skal indtage større mængder af. Kakifrugter er også fyldt med vitamin-A, -C og diverse antioxidanter.

Hvornår er kakifrugten i sæson?

Kakifrugter dyrkes året rundt i tropiske klimaer. De dyrkes derfor ikke i Danmark, men importeres hertil året rundt.

Vidste du?
At en kakifrugt indeholder bitterstoffer, som nedbrydes mens den moder. Herefter er frugten spiselig!

Hvornår er en kakifrugt moden?

Ved første øjekast kan det måske være lidt svært at se, om en kakifrugt er moden eller ej. En umoden kakifrugt har en del tanniner, smager bittert og har en lysegul eller gulgrøn farve. Udover det, så kan en umoden kakifrugt give mavepine eller give problemer med fordøjelsen.
En kakifrugt er først moden jo mørkere den er i farven. Del den i to halve og smag frugtkødet. Minder det om en sød, krydret pære – så er den moden.
Du kan med fordel øge modningsprocessen ved at lægge den sammen med et æble eller banan i et par dage.

Vidste du?
En kakifrugt kaldes også for en ’’persimon’’ eller daddelblomme’’.

Hvad er holdbarheden for kakifrugter ?

En moden kakifrugt kan holde sig i 2-4 dage. I køleskabet kan umodne kakifrugter holde sig i et par uger. Dog er det oplagt at opbevare den ved stuetemperatur, da du dermed vil have en spiseklar kaki lige ved hånden.

Brug kakifrugten i drinks og desserter

Kakifrugten med den sødme er perfekt til brug i drinks og diverse desserter. Frugten giver nemlig en god, sød og eksotisk smag.
Mangler du at sætte den sidste streg i sommersalaten, så kan du med fordel tilføje lidt kaki til sommersalaten.

Find din nærmeste butik her

FAQ om kakifrugt

Hvad er en kakifrugt?

En kakifrugt er en spiselig orange bær med et sødt og lidt bittert frugtkød. Den sælges i en umoden, men frisksmagende tilstand.

Hvor mange kalorier er der i en kakifrugt?

Der er ca. 126 kcal pr. 100 gram.

Hvordan spiser man kakifrugt?

En kakifrugt kan spises hård eller blød. Du kan evt. skylle den og skærer den i både – alternativt kan du koge den med i dine varme retter eller tørre den. Skallen kan ofte være meget sej, så det er en god idé at skrælle den.

Hvad indeholder en kakifrugt ?

Kakifrugt har et højt indhold af kostfibre som gør din krop mæt og bidrager til en velfungerende fordøjelse. Den indeholder også frugtsukker.

Hvad bruger man en kakifrugt til?

En kakifrugt har mange forskellige muligheder. Du kan anrette den på ostebordet, i salater, i is eller som en lækker sund snack.

Kan kakifrugt fryses?

Kakifrugter er ikke egnet til frysning.

Hvor vokser kakifrugten?

Kakifrugten stammer fra Kina. Den dyrkes dog i andre områder også – f.eks. USA eller Middelhavsområdet.