Den sjove kiwano frugt
Den sjove kiwano frugt

Kiwano frugt

Kiwano frugten, også kaldet hornmelon, er oprindeligt fra Afrika. I dag dyrkes frugten i store dele af New Zealand og Portugal. Kiwano frugten tilhører agurk- og melonfamilien.

Kiwano frugtens udseende

Kiwano frugten er oval, og der er fordelt små stikkende horn på skallen. De kan ca. blive en halv centimeter. Kiwano frugten er helt grøn, når den er umoden, men skifter over i en gullig og/eller orange farve, når den er moden. Kiwano består af grønt frugtkød med mange flade frø i. Hvert frø er omgivet af lidt gennemsigtig gele, som også findes i passionsfrugter.

Kiwano frugtens smag

Kiwano frugten har en sød og syrlig smag og bliver ofte beskrevet som en blanding af banan, ananas og lime. Kiwano nydes gerne i frugtsalater og bruges også ofte som dekoration. Derudover er kiwano frugten også rigtig god i drinks og cocktails.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her

FAQ om kiwano

Hvad er en kiwano?

En kiwano frugt er en aflang og oval melonfrugt på mellem 10-15 cm. Frugten har hornlignende pigge, og kaldes derfor også for en ’’hornmelon’’. Kiwano stammer fra Sydafrika.

Hvordan smager kiwano?

Smagsmæssigt minder en kiwano-frugt om banan og lime samt et strejf af agurk. Det gør den geleagtige frugtkød til en kombination af sød og syrlig.

Hvordan spiser man en kiwano?

En kiwano spises ved at halvere den på langs, på tværs eller i både. Herefter kan frugtkødet graves ud. Evt. drys lidt sukker på, for at gøre den mere sød.

Hvor stammer kiwano fra?

Kiwano stammer fra Sydafrika.