Den behåret kiwi
Den behåret kiwi

Kiwi

Kiwien er kendt for dens behåret og brune skal, som normalt ikke spises af mange. Den har grønt frugtkød med små spiselige frø. Kiwien stammer oprindeligt fra Asien, hvor den vokser i tempererede miljøer. I dag dyrkes kiwien især i New Zealand og mange andre steder i verden som Italien, Frankrig og USA.

Kiwifrugt

Kiwifrugt har en frisk og bæragtig smag. Kiwien dyrkes året rundt og kan derfor også købes i supermarkeder alle tider på året. Kiwien indeholder store mængder af C-vitamin, som er godt for immunforsvaret og mod virus.

Kiwifrugt dyrkning

Kiwifrugten kan godt dyrkes i Danmark, men man skal være opmærksom på, at kiwifrugten kræver varme i vækstsæsonen og ikke tåler frost, hvorfor den ikke er oplagt i det danske klima.

Find kiwi og andre tropiske frugter i din lokale Kvickly. Find din nærmeste butik her

FAQ om kiwifrugt

Hvordan smager kiwi?
Kiwi har en syrlig frisk smag og indeholder små spiselige kerner. Kiwikerner er stort set smagsløse, men knaser lidt når man spiser dem.

Hvor dyrkes kiwifrugter?
Kiwifrugter stammer oprindeligt fra Kina, men dyrkes i dag mange steder i verden. De største producenter er Italien og New Zealand, men resten af Sydeuropa, USA og flere østasiatiske lande dyrker også kiwifrugter.

Hvad indeholder kiwi?
Kiwi indeholder blandt andet store mængder C-vitamin. Derudover er kiwifrugter også en kilde til antioxidanter og andre vitaminer.

 

Hvordan spises kiwi?

Kiwifrugten kan skæres over og spises med ske. Det er også muligt at spise frugten med skræl såfremt den er renset. Kiwien kan også bruges som pynt og tilbehør til desserter og osteborde.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her