Logo
Den friske kokosnød
Den friske kokosnød

Kokosnød

Kokosnødder kommer fra kokosplanten, som typisk vokser i tropiske miljøer i Asien og ved Sydamerikas stillehavskyst. Det er uvist hvor kokospalmen stammer fra, men den dyrkes i mange tropiske områder langs kyster. Kokosnødder er omgivet af et tykt lag, hvor skallen findes. Under skallen er der et hvidt lag, som er omkring 2 cm tykt, som kan spises, heri er der kokosvand. Kokosnøddens hvide frugtkød er sprødt, og smagen er let parfumeret. Kokosvand er friskt og sødt.

 

Hvordan åbner man en kokosnød?

Du åbner en kokosnød ved at skære hul i toppen af den, hvorefter du kan drikke direkte fra den. Skal du åbne en kokosnød, som har det tykke lag, skal du åbne kokosnødden med en hammer for at åbne kokosnødden helt. Man kan bruge en kartoffelskræller til det brune lag.

Frisk kokosnød

Frisk kokosnød er det hvide lag i en kokos, som kan spises rå. Frisk kokosnød er ideelt til desserter og til morgenmadsmåltider.

Find butik
Tilbudsavis