Den friske kokosnød
Den friske kokosnød

Kokosnød

Kokosnødder kommer fra kokosplanten, som typisk vokser i tropiske miljøer i Asien og ved Sydamerikas stillehavskyst. Det er uvist hvor kokospalmen stammer fra, men den dyrkes i mange tropiske områder langs kyster. Kokosnødder er omgivet af et tykt lag, hvor skallen findes. Under skallen er der et hvidt lag, som er omkring 2 cm tykt, som kan spises, heri er der kokosvand. Kokosnøddens hvide frugtkød er sprødt, og smagen er let parfumeret. Kokosvand er friskt og sødt.

Hvordan åbner man en kokosnød?

Du åbner en kokosnød ved at skære hul i toppen af den, hvorefter du kan drikke direkte fra den. Skal du åbne en kokosnød, som har det tykke lag, skal du åbne kokosnødden med en hammer for at åbne kokosnødden helt. Man kan bruge en kartoffelskræller til det brune lag.

Frisk kokosnød

Frisk kokosnød er det hvide lag i en kokos, som kan spises rå. Frisk kokosnød er ideelt til desserter og til morgenmadsmåltider.

Find kokosnødder i din lokale Kvickly

I Kvickly finder du et stort udvalg af frugt og grønt – også tropiske kokosnødder. Find din lokale Kvickly og dens åbningstider lige her. Tag også et kig på vores tilbudsavis for at finde ugens gode tilbud på f.eks. kokosnødder og andre frugter, grøntsager og nødder.

 

FAQ om kokosnødder

Hvad kan man lave med en kokosnød?

Man kan bruge kokosnødder til mange ting. Brug f.eks. frisk kokos i frugtsalater eller som en let snack. Du kan også panere kylling, fisk eller svinekød i kokos.

Er kokosnød en frugt eller en nød?

En kokosnød er en frugt.

Hvor meget vand er der i en kokosnød?

Kokosvandet består af 95% vand samt mange gode næringsstoffer og vitaminer.