Den eksotiske og sjove litchi
Den eksotiske og sjove litchi

Litchi

Litchi er en frugt, som har været kendt og dyrket i Kina i mere end 2000 år. En kinesisk kejser var eftersigende så glad for sin hofdame, at han plantede litchi frugten udelukkende for at behage hende – deraf kommer navnet "kærlighedsfrugten”.

Litchi har en brunlig, læderagtig skal med små knopper. Under skallen findes et frø, som er omgivet af hvidt, nærmest transparent, frugtkød. Smagen er sød og syrlig.

Frugten er perfekt til desserter som f.eks. is eller frugtsalat. Den bruges også ofte sammen med stærk mad, hvor den har en god evne til at fjerne den brændende fornemmelse.

FAQ om litchi frugt

Hvad er en litchi frugt?

Litchi er en frugt som har en hård, rødlig og pigget skal. Frugtkødet er hvidt med en drueagtig og blød konsistens og smager sødt. Frugten stammer fra Kina og kaldes ligeledes kærlighedsfrugten.

Hvordan smager litchi?

En litchi frugter smager sødt og har samtidig en blød og drueagtig konsistens.

Hvordan spises en litchi frugt?

Du kan spise det hvide frugtkød i en litchi frugt. Det kan f.eks. være ved at skære den i halve og spise indholdet med en teske. Frugten kan også spises som en blomme.

 

Hvor stammer litchi fra?

Litchi frugten stammer fra Kina.

Hvad betyder litchi?

Der er ikke en direkte oversættelse af ordet litchi. Dog kender vi den som kærlighedsfrugten. I andre lande er navnet anderledes. I Tyskland kendes den som den kinesiske hasselnød.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her