Sharonfrugten
Sharonfrugten

Sharonfrugt

Sharonfrugten stammer fra sharondalen i Israel. Den har en sød og frisk smag, og så kan den spises direkte, da den hverken behøver at skrælles eller har sten eller kerner. Sharonfrugten bliver ofte forvekslet med dens fætter, kakifrugten. En sharonfrugt er mere fast i frugtkødet sammenlignet med en kakifrugt. Sharonfrugten kan nydes med det samme og kan bruges til kompot eller marmelade.

Sharonfrugttræet

Sharonfrugttræer bliver typisk dyrket ved floddale og de bliver op til 15 meter høje.

Sharonfrugt sæson

Sharonfrugt har sæson fra august til april, men kan ofte findes i supermarkeder på alle tider af året.

FAQ om sharonfrugt

Hvad er en sharonfrugt?

En sharonfrugt er en orangefarvet frugt, som har en sød og frisk smag af abrikos med et strejf af vanilje. Den kan spises direkte med skræl.

Hvordan spiser man en sharonfrugt?

Der er forskellige måder at spise en sharonfrugt på. Man kan spise den direkte, så den skal ikke skrælles. Man kan også bruge frugten til kompot eller marmelade.

 

Hvordan ser en sharonfrugt ud?

En sharonfrugt er orange og ligner en tomat i faconen. Den har heller ikke nogen kerner – i modsætning til en kakifrugt. Smagen er frisk og med en sød smag af abrikos og vanilje.

Er en sharonfrugt sund?

En sharonfrugt er sund. Frugten indeholder både C-vitaminer og kalium. Udover har den også et højt niveau af karotin, der omdannes til A-vitamin i kroppen.

Hvad er forskellen på en kakifrugt og en sharonfrugt?

Den store forskel på en kaki og en sharonfrugt ligger i frugtkødet. En sharonfrugt er mere fast i frugtkødet ift. en kakifrugt. Udover det, kan man i princippet godt kan en sharonfrugt for en kakifrugt, da sharon nedstammer fra kakislægten – men man kan ikke omvendt kalde en kaki for en sharonfrugt.

Hvornår er en sharonfrugt i sæson?

Sharonfrugterne er primært i sæson i efteråret, hvor de høstes i oktober og november i Israel og Spanien. Det er derfor meget normalt at se frugterne i de danske supermarkeder i vinterperioden.

Hvor lang tid kan en sharonfrugt holde sig?

En sharonfrugt kan holde sig imellem to til fire uger i køleskabet. Det anbefales at spise frugten ved stuetemperatur.

Se tilbudsavisen her

Find din nærmeste butik her