Danskerne er vilde med at grille. Mere end noget andet folk i verden. Blandt andet fordi det er blevet indbegrebet af sommer og hygge. Men hvad skal du grille i år? Vi guider dig.

Dansk sommer og grill hører sammen som bare fødder og sandaler. Det er livskvalitet, hygge, nydelse og nærvær. Og som verdens mest grillende folkefærd har vi i løbet af de seneste årtier føjet langt flere typer af mad og meget mere udstyr til vores grillhygge. Få tips og inspiration her, og kom godt i gang med en forrygende grillsæson.

6 Facts om danskernes grillvaner

-      9 ud af 10 danskere griller i løbet af året.

-      2,1 mio. danskere ejer en grill - det er næsten en per dansk husstand

-      8 ud af 10 mænd står for at grille derhjemme, mens kun 1 ud af 10 kvinder gør det samme

-      Danskerne er det mest grillende folk i verden

-      Danskerne bruger 15 gange så mange penge på grilltilbehør i forhold til amerikanere.

-      Gasgrillen er blevet lige så populær som kulgrillen, fordi den matcher danskernes behov for hurtig madlavning.

Et udvalg af Kvicklys mange grillprodukter

Bliv inspireret af Kvickly store udvalg til grillen. Her kan du se mere om vores "Sammensæt din egen grillmenu", udvalgte varer og slagterens grillbakker.

Sammensæt din egen grillmenu!

I de fleste af sommerens weekender kan du fredag kl. 11-18 og lørdag kl. 10-16 selv sammensætte grillmenuen, så den passer til lige dine behov og præferencer.*

Du kan vælge 8 stk. fra slagterens store udvalg i disken til kun 100,- Der er forskellige slags kød, udskæringer, marinader samt tilbehør.

Du kan altid tjekke i tilbudsavisen om tilbuddet gælder, eller spørge din lokale Kvickly-slagter. 

*føres ikke i Kvickly Allerød, Roskilde, Struer, Vestbyen, Vojens og Tranbjerg.

Grillpølser

Grill pølser er en klassiker, som vi er fuldstændig pjattede med. Det kan godt være, der også er fisk og bøffer, men vi danskere elsker at runde middagen af med en god pølse med sprødt skind.

I Kvickly lancerer vi i år 5 forskellige ’Smag Forskellen’ Gourmet grofthakkede sommerpølser, der hylder det traditionelle slagterhåndværk. Pølserne kommer i fem lækre varianter med ny spændende smag og krydderier, som alle har hvert sit eget lækre særpræg: Cheddar & Jalapeños, Sommerpølser med krydret inspiration fra New Orleans, fransk-inspirerede Landpølser smagt til med svampe og hvidløg, Brunchpølser med Middelhavsurter og Gourmetpølser med Gourmet Bacon fra Aalbæk Specialiteter.

Alle pølserne har minimum 93 % godt, dansk kød, alle varianter er glutenfri og foretrækker du din mad laktosefri, så gå uden om pølserne med cheddar og jalapeños. Resten kan du trygt sætte tænderne i!

Oksekød

Oksekød skal der til, når vi skal have store, røde bøffer. Særligt gode er udskæringer som ribeye, entrecotes, tykstegsbøffer, tournedos og mørbrad. Prøv især vores Premium-kød, som er slagterafdelingens stolthed. Premium er australsk kødkvæg (Hereford, Angus og Shorthorn), der lever frit og på græs. Studene slagtes, når de er to år gamle, og kødet har opnået den rette modenhed. Herefter modnes det i 40 dage, hvilket sikrer unik mørhed og smag. 
Premium oksekød kommer fra de absolut bedste udskæringer fra studen. Det er okseinderlår, culotte, cuvette, oksefilet, marmoreret oksefilet, mørbrad og tyksteg.

Kylling

Kylling er dejligt magert kød, som gør sig godt på grill og nye forbrugerundersøgelser viser, at danskerne elsker kylling – faktisk mere end svinekød, der ellers har været den største danske favorit i årtier.

Sørg altid for, at du griller kyllingekødet, så det er gennemstegt lige præcis til det fastholder saft og smagfuldhed.

Nyd kylling på utallige måder – Kvickly fører masser af forskellige udskæringer både med og uden marinade:

  • Lav kyllingeburger med kyllingebryst, inderfilet eller hakket kyllingekød
  • Grill kyllingebryst og skær det i skiver og anret på salater, eller servér med grillede grøntsager og hjemmelavet hvidløgsbrød
  • Prøv børnenes favoritter: Kyllingespyd, Kyllingelår og Kyllingevinger
  • Prøv også hele kyllinger, som er nemme at tilberede på grill på flere forskellige måder

Svinekød

Udover pølserne er der spareribs, nakkekoteletter (både med og uden marinade), svinemørbrad i forskellige variationer, pulled pork, flæskesteg og ølkam, som er perfekt til grillen.

Fisk

Fisk smager himmelsk på grill, og de fleste slags kan grilles. Især laks og torsk er meget velegnede. Torsk, hel lakseside, og rejer er alt sammen værd at smide på grillen.

Grillbakker

Hele sommeren laver vores slagtere varierede grillbakker med spyd, bøffer, pølser, kylling og tilbehør. Det eneste, du skal gøre, er at tænde grillen. Udvalget er stort, og varierer fra butik til butik.

Brød til grillmaden

Kvickly kan denne sommer lancere nye ’Smag Forskellen’ burgerboller til grillen – skabt af den innovative kok Claus Holm. Burgerbollerne er bagt med Thise smør efter gamle håndværkstraditioner, der giver både karakter og sprød skorpe, og fås i tre varianter: Citronpeber, Chili eller Classic.

Desuden har Holm udviklet et lækkert og luftigt pølsebrød med ristede løg, der giver ekstra løgsmag til hotdoggen.