Påske er Danmarks næststørste højtid efter julen. Det er her, vi samler familie og venner om påskebordet med nærvær hygge - og god mad.

Lam er en af de mest populære påskeretter med mange udskæringer og tilberedningsmuligheder at vælge imellem. Bliv klogere her og prøv en af vores lækre opskrifter på lam.

Påsken er en af familiens største højtider

Danskerne prioriterer at rejse til hjemstavnen og samles med hele familien. Både børn og voksne elsker påske og alle de traditioner, der knytter sig til den.

For børnene er det gækkebreve, papirklip, påskeæg og æggejagt, der begejstrer. Påskeharen er da også en ganske særlig størrelse, der som den eneste af sin slags er i stand til at lægge æg. Og så endda af chokolade!

Opskrift: Lam med rødbeder, gulerødder, grape og salvie

Opskrift: Lammekølle med hvidløgsbagte asparges og stegte svampe

Lammesteg til påske

For de voksne er det velanrettede, bugnende påskefrokostbord en årligt tilbagevendende kilde til begejstring og nydelse, når alle de danske klassikere kommer på bordet: sild, brød, æg, snaps, øl – og lam. Lammesteg til påske er en stor nydelse med såvel stærke religiøse referencer fra talrige trosretninger som kulturelle og historiske referencer. Og årsagen til, at vi stadig fastholder traditionen efter tusindvis af år er, at godt og veltilberedt lammekød smager himmelsk og er nemt at tilberede!
Især rigelige mængder hvidløg, rosmarin og citron går fantastisk godt med lam og er med til at give det eminent god smag.

Udskæringer

Er du garvet lammespiser kan du formentlig lide alle udskæringer. Er du begynder eller vil du gerne holde dig til en den mest magre udskæring - så vælg lammefilet eller lammemørbrad.

I Kvicklys påskesortiment finder du både lammekølle, lammeculotte, lammeskank, lammefilet, lammerack, lammemørbrad, lammebov og hakket lammekød.

Øl-sommelierens 5 bedste påskeøl

Gode øl hører sig til på påskebordet. Uanset om det er til sild eller lam. Men hvad skal man vælge? Øl-sommelier i Kvickly Middelfart, Jørgen Henriksen, giver sine bedste bud.

Læs artiklen her.