polterabend.PNG
polterabend.PNG

Polterabend trin for trin

Skal du give din ven eller veninde en sidste vild aften, inden livet som gift mand eller kvinde står for døren? Har du brug for inspiration til de fedeste Polterabendaktiviteter? Eller er du nysgerrig på, hvordan andre gør? Så kan du roligt læse med her.

Vidste du?
Polterabend er en sammensætning af to tyske ord hhv. Poltern, der betyder "buldre, brage, larme" og Abend, der betyder "aften".

Polterabend med tema

Det er blevet mere og mere normalt, at polterabender har temaer, hvor alle deltagerne er klædt ens ud. Et tema kan ligeledes smitte af på aktiviteterne til polterabenden. Hvis man f.eks. går efter et sømandstema, er der mange, der vælger at sejle kanalrundfart eller på anden måde være på en båd. På den måde kan Polterabendtemaet spille ind på aktiviteterne.

Typiske aktiviteter til en polterabend er f.eks. Faldskærmsudspring, CD-indspilning, paintball, få taget modelfotos, poledancing, glaspustning, go-cart, croquis-tegning, fangerne på fortet, Escape Room og meget, meget mere.

Vidste du?
Polterabender opstod for første gang i Danmark i 1980’erne, og er sidenhen blevet en fast tradition op til et bryllup.

Polterabend-aktiviteter

polterabendmorgenmad.PNG

Tag gommen/bruden på sengen
Overraskelseselementet er alpha og omega for en polterabend. Der er mange sjove bud på, hvordan man kan lave falske aftaler i brudens eller gommens kalender, så de ikke ved, at det er deres polterabend, de skal til. Flere er begyndt at overraske brudgommen eller bruden på sengen ved at afspille høj musik, som vækker hovedpersonen.

Morgenmad med hele familien
Det kan være svært at finde ud af, om man skal have gommens eller brudens familie med til polterabend. Det kan være, at bruden eller gommen ikke synes, at det er det fedeste at tale om bryllupsnatten foran svigermor/far. En god løsning er at holde morgenmad/brunch, hvor alle er inviteret om morgenen. På den måde er alle inkluderede, men bruden/gommen får stadig sin vilde brandert i fred.

Vidste du?
Gennemsnitsprisen for en polterabend er mellem 500 og 1000 kroner per deltager. Et godt tip til at spare lidt penge er at købe alkohol med på farten og sørge for at lave så meget af maden selv som muligt.

lege og quizzer

polterabendlege.PNG

Video-quiz
Et sjovt indslag til en polterabend kan være en video-quiz, hvor gommen eller bruden er blevet stillet en lang række spørgsmål, som deres partner så skal gætte svaret på.

Quizzer
Quizzer er en populær gimmick til polterabend. Man kan quizze om alskens ting; fun-facts om brudeparret, om ægteskaber i det hele taget og meget, meget mere. Kun fantasien sætter grænser.

Lege
Hvem sagde hvad-legen: alle gæster laver et udsagn og bruden/gommen skal så gætte, hvem der har sagt hvad. Derudover er der lege som ’de-forbudte-ord’ (hvor det er forbudt at sige ord som f.eks. ”brud”, ”bryllup” osv.) eller afslut hans/hendes sætning-legen hvor bruden /gommen skal gætte, hvordan den anden ville afslutte en sætning.

Vidste du?
Navnet polterabend henviser til en tyske skik, hvor brudeparrets gæster brugte larm til at udjage poltergejsterne af det hus, det kommende brudepar skulle bo i. Venner af begge køn smadrede glas, porcelæn og lerkrukker på dørtærsklen til brudeparrets hus. Bagefter samlede brudeparret sammen skårene op, for at symbolisere, at de fremadrettet ville bukke og skrabe for hinanden – og så kunne festen begynde.

Vilde polterabend aktiviteter.

Rejse
Hvis midlerne er uanede, kan I vælge at rejse på jeres polterabend. I kan også tage i sommerhus og lave et overlevelsesagtigt tema.

Casino
I bedste James Bond stil kan I alle dress to impress og tage en aften sammen med black jack og roulette.

Adrenalin
Hop i faldskærm, prøv high roping i træernes top eller mærk suset med et bungy jump.

Find din nærmeste Kvickly

Skal du nå at handle drikkevarer og snacks til polterabend? Så find din nærmeste Kvickly her, og se i vores avis. Avisen indeholder inspiration, et udvalg af aktuelle varer til en god pris – og gode tilbud lige nu.