I efteråret 2015 finder man for første gang i Danmark æg, der bærer mærket ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.”

Det er resultatet af et samarbejde mellem Coop, Dueholm og Dyrenes Beskyttelse.

Dermed sættes en ny standard for dyrevelfærd på en af de mest solgte varer i dagligvarehandelen. Det sker som led i Coops madmanifest, som blev offentliggjort sidste år. Her forpligter Coop sig til at give danskerne flere varer, produceret under større omtanke over for mennesker, dyr og miljø.

For at få anbefalingen fra Dyrenes Beskyttelse vil Dueholm på forsøgsbasis opdrætte de hanekyllinger, der normalt sorteres fra.  I Coop vil man kunne finde det nye mærke på Coops Dueholm Øko æg og Irmas 6 styks øko Hverdag æg.

Dueholm drives af ægteparret Lars og Susanne Poulsen, og de glæder sig til at komme i gang.

”Alle vore leverandører brænder for sagen, er samvittighedsfulde og følger selvfølgelig de skrappe økologiregler. Derfor er der i forvejen høj dyrevelfærd hos dem alle. Men vi deler Dyrenes Beskyttelses ønske om, at økologiske hanekyllinger fremover vil blive opdrættet som slagtekyllinger i stedet for at blive aflivet som helt små,” siger de.

”Vi er glade for, at vi som de første kan tilbyde kunderne ekstra dyrevelfærd, når det gælder æg og dermed være med til at sætte endnu mere fokus på dyrevelfærden. Det er et stort arbejde, som Dueholm har kastet sig over og det bliver spændende at se, om kunderne følger med,” siger miljøchef Signe D. Frese, Coop.

Hvis det er muligt at finde en kommerciel bæredygtig løsning for hanekyllingerne - og forbrugerne tager imod det nye mærke - vil man på sigt kunne finde mærket på alle Coops økologiske æg.

De økologiske æg udgør cirka 40 procent af Coops samlede ægsalg.