En fedtplet på tøjet associeres ikke med en katastrofe, men et irriterende hverdagsproblem, som du nok før har stødt på i dit liv. Det er heldigvis ikke et mareridt at fjerne fedtpletterne fra tøjet, hvis du er bekendt med de gode tricks.

Det er faktisk meget lettere at fjerne fedtpletter fra tøjet end du tror, og er som regel meget lettere at håndtere end andre typer af pletter. Her kan du læse vores guide til hvordan du fjerner de irriterende fedtpletter fra dit tøj.

Fedtpletterne går ikke væk af sig selv    

Hvis du spilder vand på dit tøj, vil det fordampe og forsvinde over tid – det er desværre en anden historie med fedtpletter. Fedtpletter kan nemlig ikke binde sig til vand, og ender i stedet ud i en grim og vedvarende plet på tøjet.

Det betyder ligeledes, at du ikke skal bruge en våd klud til at fjerne fedtpletterne fra dit tøj. Det vil kun resultere i et scenarie, hvor du fordeler fedtpletterne ud på et større areal på tøjet, hvilket du ikke ønsker.

Du kan sammenligne et stykke tøj med en pande. Du har nok før oplevet, at når du vasker en brugt og olieret pande ren, så bliver olien bare spredt mere ud, hvis du kun bruger vand. Der skal altså sæbe til for at færdiggøre arbejdet.

Dette skal du have in mente   

Inden du kaster dig over at fjerne fedtpletterne fra dit tøj, skal du læse vaskeinstruktionerne på dit tøj. Det skal du for at være sikker på, at dit tøj kan holde til processen og ikke får misfarvninger eller permanente pletter.

Sådan fjerner du fedtpletterne fra dit tøj 

Du kan selvfølgelig ty til konkrete pletfjerningsprodukter, men der findes også husmoder-tricks. Du behøver nemlig ikke at have de konkrete produkter, da du med sikkerhed allerede har funktionelle alternativer i dit hjem.

Helt normalt opvaskemiddel har nemlig meget nyttige fedtopløselige egenskaber, når det kommer til at fjerne fedtpletter. Opvaskemiddel er især godt, hvis du lige har spildt madlavningsolie på tøjet og pletten skal fjernes akut.

Fremgangsmåde

  1. Du skal starte med at lægge tøjet frem og dække fedtpletten til med opvaskemiddel. Mærket af opvaskemiddel er underordnet, men det er vigtigt, at det er helt uden farve, da du kan risikere, at opvaskemidlet smitter af på tøjet.

  2. Herefter skal du roligt gnide opvaskemidlet ind i tøjet med fingrene. Du vil ret hurtigt kunne se, at fedtpletten begynder at blive opløst, da de fleste opvaskemidler absorberer fedtstoffer hurtigt.

  3. Afslutningsvis skal du rense opvaskemidlet ud af tøjet og derefter vaske dit tøj på normalvis.

Ét ekstra es i ærmet

Ved at følge ovenstående trin, vil du som regel opleve, at fedtpletterne forsvinder. Hvis ikke at de gør det, kan du med fordel drysse kartoffelmel hen over pletten, lade det tørre ind, børste det væk og afsluttende vaske tøjet.

Det var vores guide til, hvordan du nemt og hurtigt kan komme til livs med fedtpletter på tøjet – og så endda uden specielle pletfjerningsprodukter.

Åbningstider i din Kvickly

Skal du forebygge fedtpletter på tøjet med farvefri opvaskemiddel og kartoffelmel? Slå dig løs i vores tilbudsavis – Her finder du alle de gode tilbud.

Se, hvor du kan handle ind og se vores åbningstider. Find din butik lokale Kvickly og åbningstider.