De fleste oplever før eller siden i deres liv, at deres yndlingssko pludselig lugter grimt. Lugten skyldes, at der dannes sved, som har svært ved at fordampe, da strømper og sko sidder tæt på ens fødder. Det resulterer i bakteriedannelse.

Når bakterierne har meldt sin ankomst i skoene, er det vigtigt at komme dem til livs. Det er aldrig rart at have ildelugtende sko - for hverken dig eller dine omgivelser. Der findes heldigvis gode tips og tricks til at fjerne bakterierne.

Lugter dine sko?

Står du i den situation, at dine sko lugter? Du kan altid forsøge dig med at lufte, tørre og vaske dine sko, eller ty til produkter såsom lugtfjernersprays. Men der findes en lang række effektive husmortricks derude. Her får du fem tips og tricks.

Frys dine sko ned

Hvis din fryserplads tillader det, er det et effektivt trick at fryse dine sko ned. Du skal lægge dine sko i en pose og derefter i fryseren. Lad posen ligge i fryseren over natten. Dette bør reducere lugten markant, da frosten dræber bakterierne.

Natron

Du kender nok natron som et bageprodukt, men natron kan meget mere end at være et hævemiddel i bageprocessen. Du skal blot drysse lidt natron i skoene og lade dem stå natten over. Dette vil også reducere lugten i dine sko.

Duftolier

Du kan også med fordel bruge duftolier, hvis du står inde med det. Her skal du blot dryppe få dråber, da for mange kan give pletter i skoene. En af de mere effektive duftolier er lavendelolien.

Skræller fra citrusfrugter

Ligeledes som natron og duftolier, kan du også bruge skrællerne fra citrusfrugter såsom citroner, appelsiner og grapefrugter. Læg skrællerne ned i skoene og lad dem ligge natten over. Dette bør også tage den værste lugt fra dine sko.

Skift dine skosåler ud

Hvis ovenstående tips og tricks ikke lader til at virke, kan det være, at det er blevet tid til at skifte dine skosåler ud. Nye skosåler er heldigvis hverken dyre eller tidskrævende at skaffe - og nogle gange skal tingene jo bare skiftes ud.

Fokusér på din fodhygiejne

Hvis du oplever, at ovenstående tips og tricks virker, men lugten bliver ved med at hjemsøge dig og dine sko, kan det være, at du skal begynde at fokusere mere på din fodhygiejne, da det trods alt er kilden til den grimme lugt.

Sådan får du en bedre fodhygiejne

Det kræver ikke meget at forbedre ens fodhygiejne. Hvis du følger disse tre råd, er du allerede godt på vej mod et par lugtfrie sko:

  1. Når du går i bad, skal du vaske dine fødder godt og grundigt med sæbe – også mellem tæerne.

  2. Efter du har været i bad, skal du sørge for, at dine fødder er fuldstændig tørre, inden du tager dine strømper på.

  3. Forkæl dine fødder med det bedste udstyr. Strømper der er lavet af naturmaterialer såsom uld og bomuld, gør det nemmere for dine fødder at ånde og derved komme af med varmen.

Åbningstider i din Kvickly

Se, hvor du kan handle ind og se vores åbningstider. Find din lokale Kvickly og åbningstider. Du kan også slå dig løs i vores tilbudsavis, hvor du finder alle de gode tilbud.