Et spildt glas rødvin, er ikke noget der stempler sig ind som et nyt scenarie. Vi har alle før oplevet, eller overvåget, et spildt glas rødvin, som har skabt panik og kaos til et ellers festligt og hyggeligt arrangement.

Vi ved, hvor irriterende en rødvinsplet kan være, hvorfor vi har lavet denne guide til dig. Læs med her, og lær hvordan du kan redde dit tøj, gulvtæppe og borddug mm. fra de frustrerende rødvinspletter.

Hvordan fjerner man rødvinspletter?    

Det kan være en stor udfordring at fjerne rødvinspletter. Det vigtigste er; jo hurtigere, jo bedre. Det er langt nemmere at komme en frisk rødvinsplet til livs, end en gammel og indtørret rødvinsplet.

Du kan godt købe helt konkrete produkter, der velegner sig godt til jobbet. Men der findes også alternativer, som du med stor sandsynlighed allerede står inde med på matriklen. Det er disse alternativer, vi har fokus på i denne guide.

Friske rødvinspletter  

Som tidligere nævnt, er det de friske rødvinspletter, der er nemmest at komme til livs. Når ulykken først er ude, er det en stor fordel, hvis du handler hurtigt. Nedenfor kan du læse tre alternativer, som kan fjerne rødvinspletterne.

 

Salt 

Salt er meget mere end et ingrediens, der kan løfte en smagsoplevelse, da salt også kan absorbere rødvinspletter. Når rødvinen spildes, skal du straks hælde et lag salt over rødvinspletten. Lad det suge i én time og derefter børst det væk.

 
Danskvand

Du kan også bruge danskvand, da kuldioxid er effektiv mod rødvinspletter. Det skal noteres, at du ikke skal bruge andre drikke med kuldioxid såsom sodavand, da sukker kan gøre pletten værre.

Når rødvinen spildes, skal du hælde danskvand på rødvinspletten og duppe med køkkenrulle indtil rødvinspletten er væk. Husk, at du ikke må gnubbe, da det ligeledes også kan forværre rødvinspletten og gøre den endnu større.

Hvidvin og bagepulver

Det tredje alternativ er paradoksalt nok også vin, nemlig rødvinens kompagnon: hvidvin. Det kan lyde skørt, men hvidvin har den effekt, at det kan neutralisere rødvinspletten. Dernæst skal du tilføje en kombination af vand og bagepulver.

Når der spildes, skal du hælde hvidvin på rødvinspletten og duppe med køkkenrulle. Husk igen, at du ikke må gnubbe. Derefter skal du blande og påføre bagepulver sammen med lidt vand (blandingsforhold 3:1) på rødvinspletten.

Indtørrede rødvinspletter

Når en rødvinsplet når at tørre ind, bliver opgaven straks sværere. Indtørrede rødvinspletter er udfordrende at komme til livs, men der findes tips og tricks, som kan hjælpe dig på vej. Nedenfor kan du læse tre alternativer.

 

Barberskum

Hvis du, eller en anden i husstanden, bruger barberskum, er dette et fantastisk middel mod rødvinspletter. Du skal blot dække rødvinspletten til med barberskum, presse lidt på den og afslutte med en vask på normalvis.

 

Vodka

Fra barberskum til vodka – og gerne en lidt billig af slagsen. Du skal bare gavmildt hælde vodka på rødvinspletten og duppe forsigtigt med køkkenrulle eller en farveneutral klud. Vask herefter på normalvis.

 

Hvidvin og bagepulver

Ligeledes som ved friske rødvinspletter, fungerer hvidvin også til indtørrede. Processen er som ved de friske, hvor du efter hvidvinen påfører bagepulver og vand på rødvinspletten. Lad det trække i én time og vask herefter på normalvis.

Åbningstider i din Kvickly

Skal du forebygge de irriterende rødvinspletter? Slå dig løs i vores tilbudsavis – Her finder du alle de gode tilbud.

Se, hvor du kan handle ind og se vores åbningstider. Find din lokale Kvickly og åbningstider.