Maling på tøj – sådan fjerner du det

Maling på tøj kan fjernes ved brug af forskellige metoder. Her på siden får du råd til, hvordan du fjerner maling fra tøj. Du finder både metoder til at fjerne højglasmaling samt andre slags maling, som vand og oliebaseret maling.

Hvordan får man maling fra tøj?

Du får maling fra tøj med enkelte trin. Er det et lille område, kan du starte med at bruge en vatpind til at duppe det værste af pletterne, inden du skyller igennem med vand.

Sådan fjerner du akrylmaling og andre vandbaseret maling på tøj

Hvis du har fået maling på tøjet, skal du først finde ud af, hvilken slags maling du arbejder med. Har du fået vandbaseret maling som latex eller akrylmaling på tøjet, så arbejder du med den lettere slags maling, som er nemmere at få af.

Følg nedenstående trin for at fjerne vandbaseret maling på tøj:

  • Dup med vatpind og skyl pletten med varmt vand

Start med at duppe maling af pletten, hvis malingen stadig er friskt. Vend derefter tøjet på vrangen, så pletten på tøjet vender opad, og skyl så meget af pletten af som overhovedet muligt med varmt vand.

  • Vaskemiddel og mere varmt vand

Brug opvaskemiddel eller gerne noget vaskemiddel, som er specielt til pletter. Vær opmærksom på, at der skal bruges et vaskemiddel, som kan bruges på det materiale du vasker. Brug en svamp til at skrubbe malingen. Gentag behandlingen indtil malingen er fjernet helt.

  • Brug isopropylalkohol til svære pletter

Virker metoden ikke med vaskemiddel og pletfjerner, kan du med fordel benytte isopropylalkohol til de helt svære pletter. Start med at duppe et par dråber af isopropylalkohol på pletten og fjern pletten lidt efter lidt. Vask tøjet i vaskemaskinen efter behandlingen.

Sådan fjerner du oliebaseret maling på tøj

Har du fået oliebaseret maling på tøjet, kommer pletten til at være sværere at komme af med sammenlignet med vandbaseret maling. Det er dog ikke ensbetydende med, at det ikke er muligt – for det er muligt at fjerne oliebaseret maling på tøj.

Følg nedenstående trin for at fjerne oliebaseret maling på tøj:

  • Læs vejledningen på malerbøtten

Start med at undersøge hvilken maling du arbejder med. I vejledningen står der hvordan man netop fjerner den maling, som du har med at gøre.

  • Hvid sprit og terpentin fjerner pletterne

Brug en klud eller en svamp til at duppe enten hvid sprit eller terpentin på malingspletten. Sørg for at have tøjet på en klud med pletten nedad, når du fjerner malingspletter. Gentag behandlingen indtil pletten er væk.

  • Brug vaskemiddel og lad tøjet ligge i blød

Vaskemiddel kan også bruges til at fjerne oliebaserede malingspletter. Sørg for at dække hele pletten med vaskemiddel og lad tøjet ligge i blød natten over. Hvis tøjet kan holde til det, så lad tøjet ligge i blød i varmt vand.

  • Skrub pletten og vask tøjet i maskinen

Hvis malingspletten ikke er fjernet helt, så giv den en sidste omgang med vaskemiddel og skrub, og slut af med en vask i vaskemaskinen.

Åbningstider i din lokale Kvickly

Skal du købe ind til at fjerne malingspletter på tøjet? I Kvickly finder du gode tilbud i vores tilbudsavis hver evig eneste uge. Slå dig løs i vores gode tilbud i din lokale Kvickly. Se åbningstider i din lokale Kvickly.