Ønsker du at vide mere om den årlige Økodag? Vi har skrevet om den festlige begivenhed, der har fokus på dyrevelfærd, klima og økologi.

Hvert år siden 2005 har Økodag været en stor dansk begivenhed, der bliver fejret en søndag i april. Her sender de økologiske landmænd deres køer på græs, efter en lang vinter i stalden – og begejstringen er stor blandt tilskuerne og køerne.

Flere danskere hopper den dag i gummistøvlerne og kører med deres familier ud til den nærmeste økogård. Det er heller ikke så mærkeligt, da synet af dansende, hoppende og glade køer er ganske særligt.

Mere end bare dansende køer

Ud over, at Økodag er en glædens dag for landmænd, køer og gæster, så er det også en enorm vigtig dag for økologien og det danske landbrug. Her er nemlig fokus på dyrevelfærd, klima og økologi.

Økodag er blevet fejret de sidste 15 år i et samarbejde mellem de økologiske landmænd, de økologiske mejerier og Økologisk Landsforening. Siden den første Økodag har der været hele 1,7 millioner besøgende danskere til at se køerne komme ud på græs.

Vidste du?

I 2017 var der omkring 235.000 danskere der fejrede Økodag og så køerne komme på græs.

 

Økodag er for hele familien

Til Økodag kan du smage på økologien, komme helt tæt på dyrene og blive klogere på økologisk landbrug. Men den helt store opdagelse på dagen er, at du kan se den enorme forskel, som økologien bidrager til dyrenes trivsel.

Blandt mange af de økologiske landmænd, er der også taget højde for børnene på Økodag. Her kan børnene som regel lege i halmlegepladser, bage snobrød, klappe små kalve – og hvis de er heldige, tage et pedaltraktorkørekort.

Vidste du?

Hvert år ugen før og efter Økodag, har Coop gode tilbud på økologiske varer.

Økodag påvirker positivt salget af økologi

Økologisk Landsforening lavede en analyse til Økodag i 2017. Her blev det bekræftet, at over halvdelen af de besøgende danskere ikke havde økologi in mente, når de handlede ind. Dog svarede 80%, at Økodag havde øget deres interesse for at købe økologisk.

Find din nærmeste Kvickly

Find din nærmeste Kvickly her, og find lækre økologiske varer i vores tilbudsavis.