Helt oppe i det nordvestlige Jylland ligger landsbyen Thise. Omkranset af Limfjordens vande på den naturskønne halvø Salling.

I landsbyen Thise finder du Thise Mejeri, som blev grundlagt i 1988 i et samarbejde mellem en mejerist og en mindre gruppe økologiske mælkeproducenter. Mejeriet er efterhånden blevet berømt over hele landet – ikke mindst for dets Vesterhavsost, Blå Kornblomst og Kloster-oste.

Altid økologisk mælk

Al produktion er stadig økologisk – og der er rigtig mange spændende produkter at vælge imellem. Mælk i alle afskygninger: fra gårdmælk, der er økologisk sødmælk med naturligt fedtindhold over mælk fra de lysebrune jerseykøer, fløde og fedtfattig kakaomælk med økologisk kakaopulver.

Økologisk ost i verdensklasse

Der er også massevis af oste af vælge imellem. Gule, blå, røgede… Det er også hér den efterhånden berømte Vesterhavsost kommer fra – den lækre, faste ost med den dybe smag og de små saltkrystaller. 
Blå Kornblomst – der er en blåskimmelost – er også ganske populær og kan ses på menukortet hos mange gode restauranter.

Hvis du nogensinde selv kommer forbi de kanter, er du for resten meget velkommen til at tage mejeriet i øjesyn selv. Thise Mejeri har nemlig også deres egen butik hvor du kan købe alle mejeriets forskellige oste- og mejeriprodukter

FAQ om Thise

Er Thise økologisk?

Alle produkter fra Thise er økologiske og er ligeledes fri for e-numre, hvilket betyder at ingen stabilisatorer eller emulgatorer bruges i mejeriproduktionen.

Hvilke Thise produkter kan man købe i Kvickly?

Hos Kvickly kan du finde et stort udvalg af økologiske mejeriprodukter fra Thise Mejeri. Det er f.eks. mælk, Creme Fraiche, ost, skyr, og yoghurt. Find din nærmeste Kvickly ved at klikke her.

Hvem ejer Thise Mejeri?

Det er 71 forskellige landmænd som i dag ejer Thise Mejeri. Fælles for dem alle er at de har fokus på økologi i produktionen. Grundlæggelsen af Thise Mejeri skete i 1988, hvor syv personer ønskede et mejeri med fokus på økologi, selvstændighed og uafhængighed.