Hos Kvickly hjælper vi dig med at finde den helt rigtige cykelstørrelse. Stelstørrelse og størrelsen på hjulene er altafgørende for at du får en behagelig cykeltur. Læs oversigten nedenfor og find ud af, hvilken størrelse cykel du skal bruge.

Har du prøvet at få ondt i ryggen eller benene efter en lang cykeltur? Det kan skyldes to ting. Enten fordi du har den forkerte størrelse cykel, eller fordi indstillingerne ikke passer din krop.

For at sikre dig den rette cykelstørrelse er der forskellige guides du kan bruge.

Skridtlængde

At måle sin skridtlængde giver den mest nøjagtige indikering af stelstørrelse. Man skal måle den indvendige side af benet fra skridtet til gulvet.

Det er vigtigt, at man ikke har sko på for at være så præcis som muligt. Denne længde angiver længden fra cyklens sadel til pedalerne. Du kan også måle skridtlængden og gange med 0,66. Det vil give dig stelstørrelsen i cm.

Du vil hurtigt kunne mærke om cyklen er for stor eller lille. Hvis cyklen er for lille, har du meget bøjede ben, når du træder på pedalerne. Hvis cyklen er for stor, overstrejkes benene når du træder i pedalerne.

Cykel størrelsesguide

En klassisk cykel størrelsesguide angiver stelstørrelsen ud fra din højde i cm. Stelstørrelsen kan angives i S/M/L, tommer eller centimeter. Det er muligt at finde oversigter, der konverterer centimeter til S/M/L størrelser.

Hvis du er i tvivl om det fx er en small eller medium, anbefales det at vælge den mindste cykelstørrelse. Herunder kan du se stel størrelsen på vores dame-, herre-, drenge- og pigecykler.

Cykel Serie

Stel størrelser

Damecykel – City

51 CM

Damecykel – Klassisk

51 CM

Damecykel – Shopper

51 CM

Herrecykel – City

56 CM

Herrecykel – Klassisk

56 CM

Herrecykel – Shopper

56 CM

Drengecykel – City

20 – 43 CM

Pigecykel - Cruiser

43 CM

Pigecykel – Klassisk

45 CM

Pigecykel – Shopper

33 – 43 CM

Pigecykel - City

20 – 25 CM

Dækstørrelse

Dækstørrelsen afhænger af formålet med cyklen. Skal du fx bruge den til at køre på arbejde anbefales 29 tommer dæk. Hvis du skal bruge cyklen til at køre ture i skoven så anbefales 26 tommer dæk og dækstørrelse til børn afhænger af deres højde og alder. Herunder kan du se dækstørrelsen på vores dame-, herre-, drenge- og pigecykler.

Cykel Serie

Dækstørrelser

Damecykel – City

28”

Damecykel – Klassisk

28”

Damecykel – Shopper

28”

Herrecykel – City

28”

Herrecykel – Klassisk

28”

Herrecykel – Shopper

28”

Drengecykel – City

12 – 26”

Pigecykel - Cruiser

26”

Pigecykel – Klassisk

26”

Pigecykel – Shopper

20 – 26”

Pigecykel - City

12 – 16”

Indstilling af cyklen

Når du endelig har fundet den rette cykelstørrelse, så er det vigtigt at cyklen bliver indstillet korrekt. Du skal ikke tilpasse dig cyklen. Den skal tilpasses dig.

Det er muligt at indstille højden på styret og sadlen. Det er individuelt hvordan man foretrækker indstillingen af cyklen.

Det kan tage lang tid før man finder den helt rigtige indstilling af cyklen. Det kræver tålmodighed, men det vil være det værd i det lange løb.

God tur!