Du har lavet en god middag til dine gæster. Men hvilke vine skal du servere til? Hvad passer bedst til forretten, hovedrettet og desserten? Og hvad med bobler? Vores Vinmand hjælper dig på vej.
Velkomstdrink
Crement de Bourgogne er en forholdsvis kompleks og fyldig cremant.
Frisk og tør med godt med bobler.
Rigtig fin til både velkomstdrink og forret.
Forret
Moillard Chablis er en hvidvin med en forfriskende duft af lyse frugter, som leder én over i den mineralske og citrusprægede smag. Den passer især godt til lyse fiskeretter.
Hovedret
Barolo Fontanna Freda er en gængs, rank rødvin.
Den har godt med frugt og har også gemme-potentiale.
Pagus Bisano Amarone, en pænt balanceret rødvin med toner af moden kirsebærfrugt og lidt rosiner.
Balanceret sødme, masser af fylde og silkeblød eftersmag.
Marea Syrah er en rødvin med en duft præget af modne blommer og oliven tapanade. Smagen er levende og saftfuld med en lang afslutning og behagelige modne tanniner. Passer særlig godt til stegt kalkun, oksekød, vildt, samt let krydret asiatiske retter.
Dessert
Sylphore Muscat de Mireval 2011 er en dessertvin fra Frankrig, som har opnået 4 stjerner. Den har sødlige blomstrede toner. En frisk og ligefrem vin med abrikos, pærer, krydderier og vanilje –og med en mellemlang eftersmag.
Husk, at du altid kan spørge vinmanden i din lokale Kvickly og få flere gode råd til lige præcis den menu, du har i tankerne.