Tip:

De fleste vine, som man køber i dag i supermarkedet, er produceret og frigivet, når de er klar til at blive drukket. Du kan sagtens gemme mange af dem nogle år – hvor de vil udvikle sig – men størstedelen af vine er lavet til at blive drukket nu. Men hvad nu, hvis du har fået fat i en vin i en lidt dyrere eller mere kompleks ende af skalaen – hvordan holder vinen sig bedst?


Vine kan godt lide mørke På marken suger druerne sol, varme og vand til sig og bliver store og saftige – men når først druerne er plukkede, pressede og gærede, bør de beskyttes mod sollys. Opbevar aldrig dine vine i direkte sollys eller i svingende temperaturer. Du behøver dog ikke styrte ud og grave vinkælder i haven – bunden af et klædeskab er ganske glimrende til formålet.


Du kan også gå ”all in” og erhverve dig et vinkøleskab, måske ét, der både kan tilpasses hvidvine i bunden og rødvine i toppen – på den måde har du altid perfekt tempereret vin, klar til at blive åbnet og nydt.


Hvis vinen er lukket med korkprop, skal den forresten ligge ned, hvis du opbevarer den i længere tid, så proppen ikke tørrer ud.